„Legalizați violul!” Consiliul Europei împotriva Finlandei, țara care a grațiat un pedofil pentru că nu s-a demonstrat că victimei de 10 ani i-a fost frică

de Ștefania Brândușă

Scandal uriaș în țara scandinavă care promovează egalitatea de gen și care ține ostatici copiii unei românce în instituția statului, variantă finlandeză a Barnevernetului, după ce un bărbat acuzat că a abuzat sexual o fată de 10 ani a fost grațiat.

Justificarea magistraților: „nu s-a demonstrat că victimei i-a fost frică”.

Cazul prezentat de presa italiană este doar ultimul dintr-o serie mai lungă și îl are în centru pe un bărbat care a ajuns în fața justiției după ce a abuzat sexual o fetiță de 10 ani. Judecătorii nu l-au putut condamna pentru viol și asta pentru că în timpul procesului nu s-a putut demonstra că abuzul a implicat și violența fizică și nici faptul că fetiței i-ar fi fost frică. Prin urmare, acuzatul a fost eliberat.

Acest dosar a ajuns însă în atenția Consiliului Europei, care a criticat legea privind violențele împotriva femeilor. Potrivit experților de la Strasbourg, legea actuală din Finlanda favorizează violatorii. „Nu toate formele de violență sexuală sunt incriminate”, se arată în raport. De asemenea, organizația internațională pentru drepturile omului consideră că legislația finlandeză a rămas în urma standardelor internaționale. Problema cea mai gravă este că  legislația finlandeză „incriminează” lipsa consimțământului victimelor.

„Violul continuă să fie clasificat în funcție de gradul de violență fizică utilizat sau de amenințările autorului” și se prevede „obligativitatea de a demonstra că victima se afla într-o stare de teamă sau neputință, fiind incapabilă să se apere sau să-și exprime voința”, se spune în textul Consiliului Europei.

Așa s-a întâmplat în cazul fetiței de 10 ani, al cărei călău a scăpat de pedeapsa prevăzută în cazul unui viol.

Concluziile Consiliului Europei vin după o serie de alte cazuri revoltătoare care au dus la proteste în Finlanda. Guvernul a răspuns acuzațiilor, dând asigurări că până în mai 2020 legislația va fi revizuită.

Și disfuncțiile legislative nu se încheie cu problema consensului: potrivit Strasbourgului, chiar sancțiunile penale pentru infracțiuni sexuale sunt „foarte mici” în comparație cu standardele internaționale.

sursa activenews.ro

sursa foto

One thought on “„Legalizați violul!” Consiliul Europei împotriva Finlandei, țara care a grațiat un pedofil pentru că nu s-a demonstrat că victimei de 10 ani i-a fost frică

  1. Pingback: Cătălin Sturza, după studiul care arată că NU există o „genă gay”: Pe cine ajută, atunci, această mișcare ideologică construită pe neadevăruri și pe nisipuri așa de mișcătoare? – Blog Creștin Ardelean Viorel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.