Peter Costea: Adevărul despre minciunile din Netflix – conspirația “Familia”

Am comentat cu aproximativ o săptămână în urmă despre minciunile din documentarul Family de pe Netflix privind România și presupusa implicare a americanilor în referendumul din octombrie. Cu câteva zile în urmă a fost publicat un mic interviu în presa online americană privind documentarul The Family. Mark Sanford, Senator de Carolina de Sud, a fost și el menționat în documentar și a făcut câteva declarații privind documentarul:

www.thefederalist.com

Sanford confirmă că Netflix a făcut un documentar cu caracter conspirativ. The Family, spune el, nu există. Ce există, și a existat deja de decenii, sunt grupuri de creștini din Guvernul American, Senat ori Camera Deputaților care se întrunesc periodic să se roage împreună și să studieze Biblia împreună în pauza de masă ori după orele de muncă.

Cei care participă la aceste grupuri de rugăciune ori studiul al Bibliei se consideră, la nivel colectiv, “o familie”, de unde derivă și titlul documentarului The Family. (“simply a group of members who came together to pray and hold each other accountable”) (“un grup de oameni care se întâlnesc să se roage și să se tragă unii pe alții la răspundere”)

Despre aceste întruniri cu caracter religios am scris deseori prin rețelele AFR. În 2018, de exemplu, confirmăm, pe baza articolelor din presă, ca printre alții, la aceste grupuri de rugăciune participă dl Rick Perry, fost guvernator de Texas și acum Ministrul Energiei; dna DeVoss, Ministrul Educației; și dl Mike Pompeo, Secretarul de Stat, și o mulțime de senatori și congresmeni. Lucrurile acestea sunt publicate frecvent în presa americană, iar o conspirație de tip “Family” nu există.

Pe înțelesul tuturor, Sanford a confirmat că grupul “is well known within Congress. People in both parties are invited. It’s not a secret society.” (grupul “e bine cunoscut în Congres. Membrii ambelor partide sunt invitați. Nu e o societate secretă”)

Peter Costea

One thought on “Peter Costea: Adevărul despre minciunile din Netflix – conspirația “Familia”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.