MARTIRAJUL LUI JOHN ALLEN CHAU de AFR

Cea mai persecutată și discriminată religie din lume sunt creștinii. De 2000 de ani ei mor pentru credința lor. Zilnic. Nici un alt grup religios din istoria lumii nu a dat atât de mulți martiri cât au dat creștinii. Mii de creștini încă sunt exterminați în fiecare an în zilele noastre. E o anomalie. Așa ceva nu ar trebui să se întâmpla în 2019, in anii când beneficiem de drepturi si libertăți si avem tribunale naționale si internaționale care pretind să ne protejele libertatea, inclusiv libertatea religioasă. Ani în care conferintele privind libertatea religioasă se țin mai zilnic, ani in care marii potentați ai lumii pretind să fie preocupați de libertatea noastră religioasă.

Astazi comentam asupra unui caz mai rar intilnit in zilele noastre care, insa, nu are de a face cu libertatea religioasa ci cu martirajul. Un martiraj care a devenit foarte bine cunoscut in intreaga lume, dar care in loc sa suscite simpatie, a suscitat acuzatii de rasism si prozelitism la adresa persoanei martirizate. Aceste aucuzatii au parvenit din partea secularistilor occidentali si a ecologistilor radicali.

John Allen Chau

O veste repede trecută cu vederea a traversat paginile mass-mediei internaționale și ecranele televizoarelor în a doua jumătate a lui noiembrie anul trecut: americanul John Allen Chau a fost ucis de băștinașii insulei North Sentinel Island, aflată în mijlocul Oceanului Indian.

Majoritatea comentatorilor ziceau că a meritat să fie ucis. Chau a luat contact cu unul dintre puținele triburi care încă trăiesc în epoca primitivă căutând să-i convertească membrii la creștinism, o crimă pentru lumea seculară occidentală în care trăim. Pentru creștinii din întreaga lume, însă, Chau a fost un martir, un tânăr misionar martirizat pentru Hristos la fel ca miile de martiri care au trăit înaintea noastră și care prin sacrificiul lor au asigurat transmiterea și supraviețuirea creștinismului până în zilele noastre.

Săptămâna trecută a fost publicat un articol lung (aproape 20 de pagini și poze) privind viața și martirajul lui Chau, pe care îl puteți citi aici: https://www.outsideonline.com/2400030/john-allen-chau-life-death-north-sentinel.

Tatăl lui Chau s-a născut în China comunistă a lui Mao în 1952, a ajuns în Hong Kong în 1977 și în SUA în 1979. A făcut medicina la o universitate creștină din Oklahoma unde a devenit creștin, iar apoi s-a căsătorit cu o profesoară de la universitate. Căsătoria lor a rezultat în 4 copii, printre care și John Allen, născut în 1991. A fost martirizat la 27 de ani.

Chau era un creștin devotat. Încă din liceu simțea chemarea de a misiona și converti la creștinism grupurile izolate ale lumii. În timp, privirile i s-au oprit asupra Arhipelagului Andamans și Nicobars, un arhipelag care aparține Indiei, format din 836 de insule, dintre care doar 31 locuite și care sunt așezate în mijlocul Oceanului Indian.

Locuitorii insulelor trăiesc izolati, nu au contact cu restul lumii și trăiesc, spun antropologii, asemenea strămoșilor noștri în epoca pietrei, ca acum 10.000 de ani.

În noiembrie anul trecut, Chau s-a dus în arhipelag, unde a închiriat o barcă și un echipaj de 2 persoane cu care mergea până aproape de țărmul uneia dintre insulele locuite. De acolo înota până la țărm, de unde urmărea cu atenție și de departe populația băștinașa. Căuta să fie prietenos, oferind băștinașilor, tot de la distanță, pește.

A scris și un jurnal de călătorie. Primul lui contact cu băștinașii s-a produs pe 14 noiembrie, al doilea pe 15 și ultimul pe 16. Pe 15 noiembrie a fost atacat cu săgeți, din care una i-a străpuns Biblia, vârful ei ajungând până la Cartea Profetului Isaia. Cu toate acestea, s-a întors din nou pe insulă, pe 16 noiembrie, anticipând că va fi ucis. Și a și fost. Pe 17 noiembrie.

Articolul despre martirajul lui Chau conține însemnările lui zilnice pe care le încheie cu cuvintele Soli Deo Gloria (Toată slavă lui Dumnezeu).

Chau este o inspirație pentru noi toți: și-a prețuit chemarea și convingerile mai mult decât viața. Noi ne confruntăm cu un secularism agresiv care urăște creștinii, dar, spre deosebire de băștinașii din North Sentinel Island, cu știință și intenționat. E un secularism care, cu toate că nu ne urmărește distrugerea fizică, caută să ne ucidă sufletul.

ARTICOLUL 16 DIN DECLARATIA UNIVERSALA A DREPTURILOR OMULUI

Articolul 16 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului afirma: “Cu incepere de la implinirea virstei legale, barbatul si femeia, fara nici o restrictie in ce priveste rasa, nationalitatea sau religia, au dreptul de a se casatori si de a intemeia o familie. … Familia constituie elementul natural si fundamental al societatii si are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului“. Familia romana isi cere drepturile. Aceste drepturi le pledam, le-am pledat din 2006 incoace, si vom continua sa le pledam. Sunt cele mai pretioase dintre drepturi dar si cele mai abuzate azi. Pretuiti-le!

JOIN US ON FACEBOOK / URMARITI-NE SI PE FACEBOOK!

Publicam comentariile noastre de joi si pe Facebook. Va rugam sa ne urmariti si sa deveniti prietenii nostri pe Facebook:


https://ro-ro.facebook.com/Alianta.Familiilor/VRETI SA FITI INFORMATI?

Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile si valorile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro.   

FACETI-NE CUNOSCUTI!

Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim. 

ANUNTURI

Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la office@alianta-familiilor.ro

Alianta Familiilor din Romania

www.alianta-familiilor.ro

2 thoughts on “MARTIRAJUL LUI JOHN ALLEN CHAU de AFR

  1. Ortodoxia crede ea că are acel monopol despre care scrieți. Ea crede multe despre ea însăși, mai mult de bine, aproape tot de bine.
    O minciună, adică un neadevăr spus mereu că e adevăr, cu timpul mulți cred cele afirmate, fără cercetare – spre paguba lor.
    Marele învățător care va acorda în final BAC-ul, fiecărui om în parte și nu se are deloc în vedere fața omului, ci-i verifică fiecăruia datele din “cutia neagră” personală într-o clipă, va fi chiar Dumnezeu, Mântuitorul însuși, Hristos Domnul.
    Pot însă să vă dau o mică cheie de verificare, deși pare superficială, chiar neacademică, e destul de ok: toate religiile, credințele creștine, acele culte care spun că numai ei sunt creștini, numai ei sunt mântuiți – sunt dominate de erezii puternice. Printre ele se pare că sunt: Martorii lui Iehova, unele ramuri de Adventiști de ziua a 7-a, Biserica Ortodoxă, Mormonii, Branhamiștii etc.
    BAC-ul meu, nu-l poate trece un altul în locul meu. Trebuie să ne învățăm bine lecția, să fim ucenicii lui Isus, a călca pe urmele Lui.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.