Bărbații au fost și vor fi mereu dependenți de atenția femeii

Bărbații au fost și vor fi mereu dependenți de atenția femeii, de sfaturile ei, de privirea ei aprobatoare și de alintul pe care doar ea știe să i-l ofere. Cei mai puternici și musculoși oameni de pe pământ ca Samson, cei mai înțelepți și bogați ca Solomon, cei mai influenți, Împărați de Imperii, ca Ahașveroș, mulți dintre ei au sfârșit tragic din cauza femeii sau au reușit datorită ei.

Un bărbat care e cicălit zilnic de nevastă ajunge să-și piardă stima de sine și să nu mai aibă încredere nici să facă piața, darămite să ia o decizie pentru familie. De aceea Biblia o compară cu o streașină stricată care picură mereu creând disconfort. Un bărbat de genul acesta e ca un om cu creierul prăjit care e ținut în viață de “aparate” (telefon, televizor, radio, etc), astfel de bărbați doar consumă și nu produc nimic. Sunt “specia” aprobatoare care tot ce știu să mai zică e: “Da, draga mea!”

Le-am spus mereu domnișoarelor și doamnelor pe la conferințele pe unde am vorbit despre viața de cuplu, că vor avea lângă ele un rege sau un sclav, în funcție de ce construiesc. Un rege se hrănește zilnic cu încrederea și încurajările soției, iar când aceasta nu i le mai oferă, devine ușor un bun executant de treburi mărunte, însă nimic mai mult. Am văzut bărbați distruși de femei posesive, răutăcioase, suspicioase cu toată lumea, cicălitoare, rele de gură și veninoase ca o viperă.

Așadar, în spatele unui domn va sta întotdeauna o doamnă, iar în spatele unui bărbat de nimic, va sta o femeie care a reușit “performanța” de a nu-i insufla niciun strop de încredere. Oricât de tari ar fi bărbații, nu uitați că odată cu creșterea se mută din brațele mamei, în brațele soției. O soție nu e doar persoana cu care bărbatul face copii, ci este sfetnic, sursă de iubire, de energie și de curaj în lupta cu viața. Având în spate liniștea și încurajarea femeii lui, un bărbat poate muta orice munte din loc.

În cele din urmă nu uitați că Samson a fost doborât de o femeie ușoară, iar Avraam a adunat bogății și a fost mai mare decât orice rege din vremea lui datorită Sarei, care-l numea “domnul meu”, iar acest lucru nu l-a făcut pe Avraam un tiran, ci el o respecta și o iubea mai mult decât orice. Contează enorm ce femeie ai lângă tine, dacă nu ai găsit-o deja, cere o nevastă bună de la Dumnezeu, pentru că Satana crește destule în pepiniera lui.

Toni Berbece

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.