Provocat la propriul amvon

Biserica mea era o adunare penticostală bună și îi iubeam pe toți din adunare. Câteodată ei dădeau mărturie, așa cum sunt învățați penticostalii, despre pacea și bucuria pe care le trăiau ca creștini. Nu mă îndoiam de sinceritatea lor, dar știam și faptul că, din când în când, afirmațiile pe care le făceau legat de pace și bucurie erau o fațadă religioasă.  În spatele ei erau tensiuni și presiuni neîntrerupte, pe care încercau să le suprime sau să le înăbușe cât mai bine posibil, dar pe care nu reușeau cu adevărat să le învingă.

Am început să predic despre eliberare mai pe ocolite. Am sugerat că, probabil, unele probleme personale care nu au fost niciodată cu adevărat rezolvate ar putea fi cauzate de activitatea demonică, dar sugestiile mele nu prea aveau efect. Oamenii stăteau cu mâinile încrucișate, afișând un zâmbet indulgent: “Păstorul nostru are gărgăuni la cap” păreau să spună, “dar îi va trece.” Dacă aș fi fost lăsat de unul singur, nu știu cum aș fi rezolvat această chestiune, dar nu eram singur. Într-o duminică dimineața, cam la o lună după ce le-am slujit Esterei și Ritei Henderson, atât Dumnezeu, cât și Satan au intervenit într-un mod neașteptat, risipind calmul superficial.

În acea dimineață îmi alesesem ca text partea din Isaia 59:19 “Când va năvăli vrăjmaşul ca un râu, Duhul Domnului îl va pune pe fugă.” Deși nu aveam cunoștință la momentul respectiv, am aflat mai târziu că unul dintre membri înregistra slujba pe magnetofon. Când am aflat mai târziu înregistrarea, am putut evalua obiectiv conținutul mesajului meu, precum și evenimentele care au urmat. După ce am vorbit timp de aproape cincisprezece minute, Duhul Sfânt a preluat controlul asupra mea și am început să spun lucruri pe care nu plănuisem să le spun. Chiar și tonalitatea vocii mele s-a schimbat. Am devenit neobișnuit de îndrăzneț. Tema mesajului meu era: “Orice ar face diavolul, Dumnezeu are întotdeauna ultimul cuvânt.” Dumnezeu a început să aducă exemple în mintea mea.

“Egiptul își avea magicienii”, am spus, “dar Dumnezeu l-a avut pe Moise. Baal și-a avut profeții, dar Dumnezel l-a avut pe Ilie.” Apoi mi-a venit în gând că atunci când Dumnezeu a vrut să îi arate lui Avraam cum vor fi urmașii lui, l-a scos afară într-o noapte senină, i-a arătat stelele de pe cer și i-a spus: “Așa va fi sămânța ta.” (Geneza 15:5). “Noi suntem sămânța lui Avraam, prin credința în Isus Hristos”, am spus, “și suntem precum stelele. Când toate celelalte lumini strălucesc, nu vezi stelele, dar când orice altă lumină s-a stins, atunci stelele strălucesc mai tare decât au strălucit înainte. Așa se va întâmpla la sfârșitul acestui veac. Atunci când orice altă lumină se va fi stins, noi, cei care suntem sămânța lui Avraam prin credința în Isus Hristos, vom străluci precum stelele.”

Când am rostit aceste cuvinte, o tânără femeie care stătea singură pe banca din față a scos un țipăt înfiorător și prelung, și-a aruncat mâinile în aer și s-a prăbușit pe podea într-o poziție deloc potrivită pentru o doamnă. Stătea acolo, zvârcolindu-se și gemând chiar în fața amvonului meu. Aceasta era provocarea lui Satan la adresa cuvintelor mele, acelea că orice ar face diavolul, Dumnezeu are ultimul cuvânt: o manifestare demonică, direct în fața amvonului meu! Trebuia fie să demonstrez ceea ce predicam, fie să mă opresc din a predica acest lucru.

În acel moment am hotărât să nu cedez în fața lui Satan. Pe de altă parte, simțeam că am nevoie de sprijin, așa că am chemat-o în față pe soția mea, Lydia. Știam că puteam conta pe ea. Simțind că aveam nevoie de mai multe întăriri, am aruncat o privire spre chipurile bunilor mei membri din biserica penticostală. Toți erau în stare de șoc. Apoi, în spate, i-am văzut pe prietenii noștri prezbiterieni Faulkner, și i-am chemat în față. Toți patru ne-am adunat în jurul femeii, pe care nu am recunoscut-o imediat, în timp ce aceasta stătea întinsă pe podea, zvârcolindu-se și gemând. Sherry Faulkner nu a așteptat nici un cuvânt din partea mea. Era ca un câine terrier în urmărirea unui șobolan.

“Duh care te afli în această femeie”, a spus ea, “care îți este numele?”

Din gâtlejul tinerei femei a ieșit o voce masculină aspră și răgușită, care spunea: “Numele meu este…”, dar nu mai continua. Sherry a întrebat din nou, iar demonul spunea “Numele meu este…” și se opera.

De fiecare data când întreba, primea același răspuns. Așa că am intervenit și m-am adresat demonului cu aceeași formula pe care am folosit-o în cazul Esterei:  “duh care ești în această femeie, în Numele lui Isus Hristos, îți vorbesc ție, și nu femeii. Care este numele tău?”

Demonul răspundea din nou: “Numele meu este…”

De fiecare data când repetam întrebarea, răspunsul era același. M-am trezit în același conflict de interes, de la persoană la persoană, pe care l-am experimentat în timp ce îi slujeam Esterei, dar de data aceasta aveam biserica drept public atent!

Mi-am adus aminte că ucenicii îi raportaseră lui Isus:  “Doamne, chiar și demonii ne sunt supuși în Numele Tău!” (Luca 10:17). Așa că i-am spus demonului: “În Numele lui Isus , îmi ești supus. Care îți este numele?” În continuare același răspuns: “Numele meu este…” și nimic mai mult. Am înțeles că trebuia să înfrâng demonul cu Scriptura și cu Numele lui Isus și am început să fac asta. Dintr-o dată, demonul a cedat. A strigat cu putere: “Numele meu este…minciuni!” Toți din biserică s-au ridicat de pe scaune și au căzut la loc cu zgomot!

Am trecut rapid în minte Scriptura și mi-am amintit că în 1 Împărați 22 un duh de minciună era în gurile profeților lui Ahab. Așadar, răspunsul pe care îl primisem era biblic. Am avut impresia că această femeie mai degrabă asculta minciuni, decât să spună minciuni.

I-am spus demonului: “Duh de minciună, ieși din această femeie!” Demonul mă sfida, refuza să iasă afară, dar acum eram întrezător că dacă insistam să folosesc Numele lui Isus, trebuia să mi se supună. În cele din urmă, după aproape zece minute, demonul a ieșit cu un răcnet zgomotos și prelung, ca un tren expres care trece prin gară. Niciun plămân omenesc nu ar fi putut menține acea intensitate a sunetului atât de mult timp. În timp ce demonul ieșea, limba femeii îi ieșea afară din gură, având o culoare albastră și răsucindu-se ca un șarpe. Apoi, în timp ce zgomotul scădea treptat, femeia s-a prăbușit la podea ca un sac gol.

În timp ce stătea acolo, în fața amvonului, Îi mulțumeam în tăcere Domnului pentru experiența anterioară pe care am avut-o cu demonii, în intimitatea casei mele.

Au urmat mai mulți

Era clar că un demon ieșise din acea tânără femeie, dar presiunea din mine mă avertiza că mai erau alții cu care trebuia să am de-a face. Fără acel avertisment, aș fi putut spune cu ușurință “slavă Domnului că sora noastră a fost eliberată!” și să nu mai fac nimic în plus […]

Va urma

Procedura de scoatere a celorlalți demoni, cât și urmările incidentului…, le vom afla într-o postare ulterioară.

***

Postarea s-a făcut cu acceptul editurii Neemia-Brașov, prin amabilitatea doamnei Monica Șerban, căreia îi și mulțumim!

……………………………………………………..

Semnele care-i va însoți pe cei care cred sunt următoarele: în Numele Meu vor alunga demonii.” (Marcu 16:17)   – Biblia NTR, subliniere adăugată

**

Sursa: Eliberarea biblică de Derek Prince, 2017- Brașov, Ed. Neemia- Editor Fănel Șerban (Derek Prince Ministries Romania)

Original title: They Shall Expel Demons

***

Cum să identifici dușmanul – Fundamentele eliberării

Cum să scoți afară dușmanul – Fundamentele eliberării

Darurile de putere și revelație – Exercitarea darurilor spirituale – Școala de slujire

…………………………………………………

Vizionați și:

Conferința Ellel București 2009 – s1 – Fundamentele credinței

Conferinta Ellel 2009 – s5 – Vindecare interioara si plinatate emotionala – cu Peter Horrobin

ellelromania.ro

Eliberarea biblică

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.