Administrația Trump, decizie în favoarea unei organizații creștine care a refuzat să acorde asistență maternală părinților homosexuali sau non-creștini

Administrația Trump a decis luna trecută  să acorde o derogare organizației Miracle Hill, o organizație creștină care oferă asistență maternală pentru familii, pentru a participa la un program de asistență maternală finanțat din fonduri federale, scrie  thehill.com.

Această derogare va permite organizației creștine să continue să ofere servicii familiilor în concordanță cu propriile convingeri, fără amenințarea de a fi închisă pentru faptul că nu lucrează cu non-creștini sau cu cei care se identifică ca aparținând comunității LGBT.

Organizația era acuzată că a încălcat un regulament emis de administrația Obama care prevede că organizațiile care primesc fonduri de la Departamentul de Sănătate și Servicii Umane (HHS) nu pot face discriminări pe criterii de religie sau orientare sexuală.

Donald Trump a decis însă că organizația creștină poate participa la program, întrucât a o obliga să acționeze contrar convingerilor sale ar fi o încălcare a libertății sale religioase.

O serie de amendamente din timpul administrației Obama au făcut imposibil ca agențiile religioase să nu permită selectarea doar a potențialilor părinți care au aceleași convingeri religioase. Sub presiunea acestor regulamente, statul a deschis o anchetă împotriva Miracle Hill și, în cele din urmă, a amenințat-o că  nu îi va reînnoi licența.

În ultimii ani, organizațiile de adopții din mai multe state au fost forțate să se închidă din cauza convingerilor lor religioase, inclusiv cele conform cărora familia este formată între un bărbat și o femeie și pentru convingerea că sexele sunt complementare.

Activenews.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.