Cupluri căsătorite în fața alegerii: “Nu merge la culcare supărat.”

by Tayler Beede

Cu Kyle, recent, am intrat într-o aprinsă dispută de argumente

Și pentru a fi cu totul sinceră,  am avut de trecut peste ceva atât de neînsemnat încât nici măcar nu-mi amintesc pentru ce ne-am certat. Ceea ce îmi amintesc este că în jurul orei 11:00 noaptea, m-am uitat la ceas și mi-am dat seama că luptăm deja de trei ore.  Ochii mei erau afectați și umflați, nu-mi mai puteam opri plânsul, nici măcar nu-mi mai păsa de problema reală. Totuși, m-am gândit mereu: “Nu putem merge așa în pat. Nu putem merge la culcare supărați. NU putem să ne culcăm.”

În loc să-i dau lui Kyle ceva spațiu, mi-am păstrat argumentul pentru că eram convinsă că la un moment dat ar fi trebuit să-și dea seama că aveam dreptate. Și în loc să fiu preocupată de relația noastră și de modul în care se simțea, eram hotărâtă să-l fac să recunoască faptul că a greșit și să spună sorry.

Majoritatea se grăbesc să citeze Efeseni 4:26, când apare acest tip de problemă.  Totuși, cea mai mare parte a citării va fi doar ultima jumătate a versetului:
Să n-apună soarele peste mânia voastră” și nu prima jumătate a versetului sau versetul care-l precede și cel următor.

Mâniaţi-vă, şi nu păcătuiţi.” Să n-apună soarele peste mânia voastră şi să nu daţi prilej diavolului.“(Efeseni 4: 25-27)

În Efeseni 4: 25-27 nu citim  “nu vă temeți de noapte și nu vă culcați până când soțul tău nu recunoaște că a greșit și că ai avut dreptate“. Nu se referă la starea dreptății noastre, ci se referă la starea inimii noastre. Nu înseamnă că nu putem merge la culcare fără să-i forțăm pe soții noștri să se  înțeleagă cu noi. De cele mai multe ori e vorba de a-i lăsa să plece la culcare.

Când aleg să renunț la argument, îmi dau seama că de cele mai multe ori am aruncat motivul disputei. Nu totul trebuie rezolvat instantaneu. Iar când Kyle și cu mine am decis să abandonăm ceva pentru această zi,  dormim cu privire la acel ceva și ne întoarcem a doua zi, când putem să abordăm mai rațional subiectul.

Nu trebuie să dormi în pat mânios și nu trebuie să plângi și să te lupți câteva ore.

Lăsați să treacă o zi, să vă rugați și să dormiți o noapte bună.  Întoarceți-vă la această problemă a doua zi și este posibil să aveți un rezultat mult mai bun decât dacă  v-ați fi ținut  soțul treaz toată noaptea!

Source:  What Married Couples Are Missing About the “Not Going to Bed Angry” Bible Verse


 

Tayler Beede

Tayler Beede is a Christian wife, student, and brain tumor survivor. She writes with her mom (is that awesome or what?) about what happens when romance meets reality at the marriage blog Nitty Gritty Love. You can find more Nitty Gritty Love on FacebookTwitterPinterest, and Instagram.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.