Harry Miheț: „Istoria Americii arată că aceste alegeri sunt o victorie pentru Trump“

Avocatul american Harry Miheț consideră, într-un interviu acordat „României libere“, că rezultatele alegerilor parlamentare parțiale din SUA indică o poziție favorabilă a cetățenilor americani față de politicile conservatoare promovate de președintele Donald Trump.

by George Coman

Deși progresiștii din Partidul Democrat au câștigat majoritatea în Camera Reprezentanților, Guvernul conservator al lui Donald Trump va putea continua să numească judecători conservatori la nivel federal, în urma victoriei republicanilor la Senat – subliniază avocatul american de origine română Harry Miheț, cunoscut pentru faptul că a pledat în instanțele americane în apărarea mai multor cetățeni americani creștini care fuseseră acuzați de discriminare de către homosexuali.

„Victoria democraților în Camera Reprezentanților înseamnă că cel puțin o parte din politicile (conservatoare – n.red.) președintelui Trump vor fi amânate cu cel puțin 2 ani. Vestea bună este că republicanii, câștigând Senatul, chiar întărindu-și majoritatea în Senat, o altă parte a politicii conservatoare a președintelui va putea merge înainte, cel mai important lucru fiind nominalizarea și instalarea judecătorilor conservatori în tribunalele Americii, nu numai la Curtea Supremă, unde cred că va fi un alt post eliberat în următorii doi ani, dar mai ales la curțile inferioare de apel. Și deci instalând judecători acolo, cred că în mare parte strategia președintelui va continua pe un alt fond“, consideră Harry Miheț.

Americanii nu sprijină anchetele democraților împotriva lui Trump

„Democrații au promis înainte de alegeri că (după victoria în Camera Reprezentanților – n.red.) vor face comisii de anchetă (împotriva lui Trump – n.red.), dar cred că, deși o mare parte din democrați sunt încuiați la minte, ei totuși nu sunt atât de proști încât să procedeze în acest fel, pentru că se pot uita la ce s-a întâmplat în istorie, și vor vedea că poporul american nu are poftă de astfel de inchiziții și scandaluri“, consideră avocatul american de origine română. „Ceea ce s-a întâmplat în aceste alegeri este că toți senatorii (democrați – n.red.) care au susținut ancheta împotriva lui Kavanaugh (Brett Kavanaugh, judecătorul conservator nominalizat de Donald Trump la Curtea Supremă – n.red.) au pierdut alegerile, iar singurul senator democrat care a fost de partea lui Kavanaugh, care a votat în favoarea lui, a câștigat alegerile contra candidatului republican“, analizează Harry Miheț.

Continuarea pe www.romanialibera.ro

One thought on “Harry Miheț: „Istoria Americii arată că aceste alegeri sunt o victorie pentru Trump“

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.