Miracol de Paști – Un evreu ortodox visează cu Isus

 by Israel Today

Când ne amintim de moartea lui Isus în împlinirea Paștelui, sărbătorim și miracolul învierii și marea eliberare a lui Dumnezeu din sclavie în libertate. 
Și ca exemplu actual, nu trebuie să ne uităm mai departe decât la mărturia evreului ortodox Yon P.

După ce s-a întors de la Dumnezeu când tatăl său a murit la întoarcerea sa din datoria de a fi un militar în termen (în  armată) și rabinul local i-a oferit puțină mângâiere, el a simțit un gol înlăuntrul său.

Așadar, când i-a fost înmânat un card cu rugăciunea Domnului într-un autobuz, el a decis să se roage acea rugăciune. Corpul meu a început să tremure, chiar mă simțeam ca și cum să plâng”, a spus el în ediția din martie a Raportului Maoz Israel.

El a căutat pe internet, care l-a dus pe un site „Mesianic”, dar când a descoperit că era vorba despre Yeshua (Isus), a respins această opțiune, deoarece nu dorea să fie un „creștin”.

Apoi, războiul a izbucnit în Gaza și, ca rezervist, a fost chemat pe linia frontală. În timp ce se afla în gardă, el a observat că șiretul de la bocanci i s-a desfăcut și, în timp ce s-a aplecat să și-l lege, un gloante i-a  periat părul!

Infiorat  până-n adâncul inimii, a realizat că o „Putere Superioară” i-a salvat viața. Mai târziu, în timpul unui somn tulburat, el a visat un bărbat într-o haină albă care și-a întins mâna înspre el și i-a spus: „Fiule, păcatele tale sunt iertate. Du-te de aici”.

El nu a înțeles și, în haosul care a urmat, a uitat totul. Apoi, într-o zi a fost lovit de o presimțire „că trebuie să ieșim imediat din clădire” și a ordonat soldaților săi să facă acest lucru.

Șase minute mai târziu, clădirea a ars în flăcări, în timp ce grenade cu rachetă au explodat prin fereastra camerei unde dormeau.
Yonatan a fost grav traumatizat ca rezultat, și a petrecut peste un an într-un spital militar. În cele din urmă, și-a amintit de visul său și de omul în alb, spunând că păcatele sale au fost iertate.

S-a dus la internet pentru a vedea ce însemna asta – în ebraică, desigur. „Când am realizat că ei pretind că Yeshua a fost Mesia, i-am cerut reprezentantului armatei să-mi aducă un Nou Testament – fiecărui soldat îi este dat un Tenach (Vechiul Testament pentru creștini), dar au avut doar unul în limba engleză și, cu ajutorul Traducerii Google, am văzut cum Noul a fost conectat la Vechiul și am fost uimit de cât de clar profețiile Mesianice ale lui Tenach se refereau la Yeshua, în cele din urmă mi-am dat seama că însuși Domnul a apărut în visul meu și m-a salvat! Si I-am cerut Lui să mă ajute, dacă a fost într-adevăr El.
M-am culcat și am dormit timp de 48 de ore, apoi am dormit trei zile, i-am spus psihiatrului neîncrezator că Yeshua m-a vindecat – iar rezultatele testului au arătat o recuperare a creierului de 98%. Am strigat către Yeshua: Eu sunt  al Tău!” și am fost eliberat patru luni mai târziu.

Acum, vindecat, restaurat și iertat, Yonatan a fost botezat în Marea Mediterană și este membru al Congregației Tiferete Yeshua din Tel Aviv.
Pastorul său, Gil Afriat, a spus: „A fost atât de minunat să-i vedem entuziasmul în timp ce el înțelegea din ce în ce mai mult credința”.
Ca și în cazul lui Yonatan, Isus a spus ceva foarte asemănător unui paralitic adus la el:
Indrăznește, fiule!, păcatele îți sunt iertate!”. (Matei 9.2)

Yonatan lucrează acum ca administrator al unui centru de infrastructură medicală la un spital. Povestea lui este o dovadă vie că Isus este într-adevăr viu și că aduce vindecare și iertare lumii noastre pline de păcat.

Trad. Agnus Dei

Sursa: rodiagnusdei.wordpress.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.