Tânăra şi mândria ei

„Mândria omului va fi smerită și trufia oamenilor va fi plecată; numai Domnul va fi înălțat în ziua aceea.”  (Isaia 2:17)

 

 

SĂMÂNȚA BUNĂ

În ianuarie 2013, ziarele anunțau despre curajul unei tinere de 32 de ani, originară din Coreea de Sud, care își risca viața pentru a face fotografii cu ea însăși, în ipostaze care mai de care mai periculoase. Fotografa locuia la Seul și se declara pasionată de imaginile înspăimântătoare. Ea nu avea teamă de înălțime și, dornică de senzații tari, urcase pe cele mai înalte clădiri din New York, Seul și Hong Kong.

Acțiunea, considerată nebunească de unii critici, a fost începută de Anh Jun în anul 2008. De atunci, aceasta a reușit să facă fotografii spectaculoase pe cei mai mari zgârie-nori din lume.

Omul, în mândria sa, dorește să se scoată cumva în evidență în fața semenilor săi. Dintre multele greșeli ale omului, se pare că mândria este cea mai rea. Omul poate să decadă în cele mai mari adâncimi ale unei stricăciuni respingătoare și totuși se mândrește cu propria sa importanță.

Mândria este aceea care nu-l lasă pe om să-și schimbe mentalitatea față de Dumnezeu, față de Mântuitorul și față de Cuvântul Său. În spatele mândriei stă satan, care vrea să distrugă pe orice om, folosindu-se de orice mijloace, inclusiv de mândrie.

Mândria este caracterizată prin spiritul de independență față de Dumnezeu. Acesta a fost păcatul strămoșilor noștri Adam și Eva. Adam și soția sa, în loc să fie dependenți de Dumnezeu, au dorit să fie ca El. Astfel, cei dintâi oameni au dus întreaga omenire la pierzare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.