Ierusalimul capitala Israelului și profeția Bibliei – cu EUGEN MITREA (Ierusalim) și CRISTIAN IONESCU (SUA)

EUGEN MITREA (Ierusalim) – Este entuziasm aici in Israel si in Ierusalim. Anunțul a fost primit cu mare bucurie. De fapt, se astepta acest lucru de câteva zile si sigur, reacțiile sunt diferite in funcție de poziția fiecăruia. Evreii sunt bucuroși. Arabii, in cea mai mare parte, sunt foarte supărați, mai ales cei care spera ca să aibă in viitor Ierusalimul de Est ca si capitală , vorbesc de conducerea palestiniană.

Ca intotdeauna, in situatii din acestea sunt amenintari. Amenintari din partea lor, amenintari din partea Hamasului si Gaza. Si este ciudat ca n-au amenintat si n-au spus nimic in toti anii acestia, in timpul razboiului care inca se desfasoara in Siria, 500.000 de morti, musulmani de-ai lor. Dar acuma este mare aproblema pentru ca Ierusalimul este in mod oficial recunoscut de America fiind capitala Israelului. Amenintari din partea Turciei. Turcii au spus ca este linia rosie. Acuma, ma intreb, ce are Turcia cu Ierusalimul? Absolut nimic. In 1917 au plecat, au fost scosi afara. S-a terminat.

[Recunoasterea Ierusalimului ca drept capitala a Israelului] – nu este nimic rau din punctul nostru de vedere, al credinciosilor, al poporului Israel pentru ca oricum, Ierusalimul este declarat capitala Israelului din 23 Ianuarie 1950. Orice tara este suverana si are dreptul asupra teritoriului ei. Si Israelul, ca tara suverana, a avut dreptul sa-si declare capitala unde ei au vrut. Si au facut lucrul acesta. Acuma, ca nu au recunoscut celelalte tari, este alta problema. Problema este in felul urmator. Ierusalimul trebuie sa ajunga la pozitia profetica spirituala a lui, asa cum scrie in Biblie, la destinul spiritual. Si eu cred ca Domnul Isus nu va veni intr-un oras care este inca disputat, ci la oras ca si capitala- Centrul spiritual a fost dintotdeauna. Orasul este de 3.000 de ani, oras al evreilor. Si are o semnificatie profund, profund spirituala. De aceea fortele intunericului se lupta impotriva Israelului si nu numai impotriva Israelului, ci impotriva centrului vietii spirituale a poporului Israel. A fost, este si va ramane. Deci, trebuie vazut dincolo de ceea ce vedem cu ochii fizici, razboiul spiritual si impotrivirea celui rau prin tarile care intr-un fel il slujesc.

Sigur, Consiliul de Securitate ONU se va reuni maine sa discute problema aceasta. Ce sa discute, practic? Nu apartine Europei sau Consiliului de Securitate Ierusalimul, apartine Israelului. Este clar. In Zaharia cap. 12 asta spune, ca va face din Ierusalim o piatra grea pentru toate popoarele care se vor ridica impotriva Ierusalimului, pentru ca sunt nemultumiti si vor ca Ierusalimul sa fie ceea ce ei vor sa fie- un oras international sau in cel mai bun (rau) caz, un oras sa apartina palestinienilor. Dar palestinienii nu au nimic cu Ierusalimul. Nu este mentionat niciodata in Koran. Ierusalim  sau Sion este mentionat de aproape 100 de ori in Vechiul Testament.Deci, in Koran, Ierusalimul nu apare cum spun ei ca „al treilea oras sfant” al musulmanilor. Si e interesant ca in ultimul timp se ridica chiar musulmani, invatatori cunoscuti, care adopta punctul de vedere al Israelului si sunt pentru ca Ierusalimul sa apartina fara nici o problema Israelului in totalitate.

[Atmosfera intre oamenii obisnuiti] – Nu se vede deocamdata pentru ca anuntul a fost doar aseara facut. Ceea ce se vede la stiri, la interviuri, evreii sunt foarte multumiti, mai ales ca dupa aceasta declaratie urmeaza demersurile pentru gasirea locului a viitoarei ambasade si sa inceapa deja cu logistica pentru mutarea ambasadei la Ierusalim, cum a spus presedintele Trump aseara. Este ceva, zic eu, ceva extraordinar, mai ales ca se potriveste- este anul de veselie, JUBILEUL anul acesta, tine pana la mijlocul lui Martie si deja din 1967  cand a fost descoperita cetatea lui David, de catre arheologul Charles Warren, s-a intamplat ceva dramatic, incepand de atunci, la fiecare 50 de ani. 1967, 1917 – eliberarea Ierusalimului. 1967 reunificarea Ierusalimului sub suveranitatea Israelului si acuma, uitati-va, 2017 – din nou alti 50 de ani, ceva dramatic din nou se intampla. Deci, Dumnezeu are calendarul Lui. (Notite de la inceput pana la minutul 9:25- mai sunt 3 minute din convorbire)

PASTOR CRISTIAN IONESCU

Cum se vad lucrurile din America? Depinde de spectrul socio-politic. Parerea mea este ca, din punctul de vedere al stangii liberale, este o lovitura din plin. Eu cred ca oamenii de buna credinta si oamenii care vad lucrurile echilibrat au ce sa celebreze in aceste zile. In primul rand, in sfarsit exista un presedinte care face ceea ce a promis in timpul campaniei electorale. In al doilea rand, pentru cei care au urmarit prezentarea presedintelui Trump, a fost magistral justificata. In al treilea rand, datorita faptului ca aceasta mutare a ambasadei americane  la Ierusalim si recunoasterea Ierusalimului  ca o capitala a statului Israel, este un act de ordine profetic in primul rand, istoric- in al doilea rand si in al treilea rand- pragmatic pentru ca, de fapt, in Ierusalim sunt cele mai importante institutii ale statului Israelian. (notite din 3 minute, mai sunt 12 minute din convorbire)

LA ORDINEA ZILEI – Ierusalimul capitala Israelului si profetia Bibliei – cu EUGEN MITREA (Ierusalim) si CRISTIAN IONESCU (SUA)

Sursa: https://rodiagnusdei.wordpress.com/2017/12/07/dumnezeu-are-calendarul-lui-ierusalimul-capitala-israelului-si-profetia-bibliei-cu-eugen-mitrea-ierusalim-si-cristian-ionescu-sua/

___________________________

***

Președintele american Donald Trump a anunțat miercuri, 6 Decembrie 2017,  că SUA recunosc orașul Ierusalim drept capitală a statului Israel, anunț care marchează o schimbare majoră a politicii Washingtonului în Orientul Mijlociu.

Am hotărât că este timpul să recunoaștem oficial Ierusalimul drept capitală a Israelului. Deși președinții precedenți au făcut din asta o promisiune majoră în campaniile electorale, ei nu au reușit să se țină de promisiune. Astăzi, eu mă țin.” , a declarat Donald Trump în mesajul transmis din sala de recepții diplomatice a Casei Albe.

Ierusalimul este centrul guvernului israelian modern, sediul legislativului israelian și al Curții Supreme”, a spus președintele american. Totodată, Trump a cerut Departamentului de Stat al SUA să înceapă pregătirile pentru a muta ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim și a anunțat că vicepreședintele Mike Pence va efectua o vizită în Orientul Mijlociu în următoarele zile.

Donald Trump a decizionat  în conformitate cu o lege din 1995 care prevede ca SUA să-și mută ambasada la Ierusalim. Predecesorii săi Bill Clinton, George W. Bush și Barack Obama au amânat constant această decizie pentru a evita tensionarea situației din Orientul Mijlociu.

________________________

***

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a salutat, miercuri, drept o ”zi istorică” recunoaşterea de către preşedintele american Donald Trump a Ierusalimului drept capitala Israelului, relatează AFP.

”Poporul evreu şi statul evreu vor fi recunoacătoare pentru întotdeauna”, a declarat el într-o înregistrare video difuzată imediat după declaraţia lui Trump. 

”Împărtăşesc angajamentul preşedintelui Trump de a acţiona în favoarea păcii între Israel şi toţi vecinii săi, inclusiv palestinienii”, a spus el.

Netanyahu a declarat de asemenea că decizia preşedintelui american nu va schimba cu nimic locurile sfinte ale celor trei mari religii monoteiste de la Ierusalim, afirmând angajamentul israelian de a respecta ”statu-quoul”.

”Poporul evreu şi statul evreu vor fi recunoacătoare pentru întotdeauna”, a declarat el într-o înregistrare video difuzată imediat după declaraţia lui Trump. Această decizie ”este un important pas către pace”, a adăugat premierul. Netanyahu a îndemnat alte ţări să urmeze exemplul Statelor Unite, să recunoască Ireusalimul drept capitală a Israelului…

sursa

Advertisement

3 thoughts on “Ierusalimul capitala Israelului și profeția Bibliei – cu EUGEN MITREA (Ierusalim) și CRISTIAN IONESCU (SUA)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.