Ravi Zacharias a scris un mesaj în Washington Post la plecarea lui Nabeel Qureshi

Prima dată când ne-am întâlnit, stăteam la masă, iar el își mișca întruna piciorul, parcă fără să-și dea seama, ca și cum s-ar fi antrenat pentru o cursă. Era un exemplu al dispoziției lui permanente de a se ridica și a porni la drum. L-am întrebat dacă putem vorbi despre misiunea lui în viață. Ne-am urcat apoi în mașină, iar el încă mai dădea din picior.

Ăsta era Nabeel Qureshi. Nu putea sta locului. Avea o misiune, era veșnic gata să pornească. Din păcate pentru noi, a murit sâmbătă, la tânăra vârstă de 34 de ani, după un an de luptă cu cancerul la stomac. Nabeel a crescut într-o familie de musulmani americani, convertindu-se la creștinism, după ce un coleg de facultate i-a trezit interesul pentru creștinism. Nabeel a lucrat împreună cu mine, ca apologet creștin.

Domeniul apologeticii are de-a face cu întrebările dificile cu care se confruntă credința creștină. Fiecare avem o viziune despre lume, fie că o recunoaștem sau nu. În principiu, o viziune oferă răspunsuri la patru întrebări necesare: origine, semnificație, moralitate și destin. Apologetica creștină este disciplina care răspunde întrebărilor specifice, clarificând astfel afirmațiile făcute de creștinism. Scopul nostru este să implicăm oamenii în dialoguri autentice, cu blândețe și respect, ținând cont de faptul că în spatele fiecărei întrebări se află un om care se frământă cu întrebarea.

Datorită faptului că Islamul se află în vizorul global în această perioadă, un om cu o personalitate atractivă și bine clădită precum Nabeel, a căpătat trecere și a fost tratat cu imparțialitate. Era medic, dar studiase foarte mult și teologie și filosofie, calități academice care i-au atras respectul celorlalți. Era foarte bine pregătit în credința în care fusese crescut.
Nabeel a ținut aproape de inima sa Evanghelia lui Isus Cristos, revelată în Vechiul și Noul Testament, purtând mesajul mântuirii. Spunea că a petrecut ani din tinerețea sa încercând să fie „neprihănit înaintea lui Dumnezeu”, doar pentru a-și da seama mai târziu că neprihănirea putea fi găsită la Cruce, prin Isus. Acesta este mesajul best-seller-ului său, „Căutându-l pe Allah, L-am găsit pe Isus”.

Continue reading Crestin Total.ro

Advertisements

One thought on “Ravi Zacharias a scris un mesaj în Washington Post la plecarea lui Nabeel Qureshi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.