Scrisoare adresată unui copil…martir al un sistem bolnav

Dragul meu copil,

tu locuiești azi în Cer, acolo unde nu e nici plâns nici durere, acolo unde Dumnezeu e în toate. Acolo unde te scalzi în Dragoste și nu ai nici o teamă, nici una….

Știu că cei de acolo pot să vadă suferința celor ce încă locuiesc pământul, pot să vadă ceea ce noi pământenii încă nu putem. Pentru mine ești unul dintre sfinți. Port icoana ta în portmoneu de 5 ani. A fost o vreme când am vrut să fac din ea armă, ca să nimicesc pe cei ce te-au ucis în pântecul meu, dar cred că tu ai trimis spre mine energia iertării și cred că tu i-ai iertat și ai uitat tot și am ales și eu să iert, dar de uitat nu voi uita niciodată, decât Dincolo. Rănile s-au închis, dar au rămas urme….așa cum au rămas și în palmele Mântuitorului meu după răstignire.

Urma cea mai mare e golul din pântecul meu fotografiat de un ecograf ….e locul din care sufletul tău a plecat spre Dumnezeu…și acel gol rămâne. E adevărat că a fost umplut cu Dumnezeu, dar are forma ta și nu poate fi confundat.

d1

Îți scriu ție și tuturor martirilor, victime ale unui sistem medical incompetent. Rugăciunile voastre încep să se audă, lucrurile încep să se miște…încet cu adevărat…dar se mișcă. Martirii au fost sămânța care a produs marile schimbări în lumea acesta….

d6

Scriu cu gândul la martirii din spitalele țării noastre care au murit mult prea repede lăsând goluri mari, deși scrisoarea te are ca destinatar pe tine, rod al iubirii noastre.

Era data de 19 noiembrie 2012 atunci când am simțit prima oară că locuiești în mine. De entuziasm și bucurie în următoarele zile m-am odihnit mai greu. A apărut o agitație psihomotorie pe fond de oboseală și mult stres (locuiam la oraș pe atunci, renovam apartamentul și eram antrenată în conflicte). La recomandarea soțului meu mergem la Secția de Psihiatrie a spitalului de psihiatrie din Cluj, sectia adulți, însoțiți de Y, medic psihiatru, un prieten. Mă consultă medicul de gardă în cabinetul lui și îmi spune că voi primi tratament și pot pleca acasă. Medicul părăsește pentru o vreme cabinetul și revine cu altă propunere (după părerea mea influențat de cei de afară). Facem 2 teste de sarcină și apoi decidem tratamentul.

Sunt de acord. Prietenul psihiatru aduce 2 teste de sarcină și acestea mi se fac în baia secției închise de pshiatrie…într-un loc tainic și ascuns…unde să nu știe și să nu vadă nimeni ce se petrece. Ambele teste ies negative. Era o sarcină care avea mai puțin de două săptămâni de la concepție. Pentru cei care nu au copii poate e greu să creadă că femeia are instincte și ea poate simți din clipa unirii cu soțul ei că o veșnicie va crește în ea. Asta am simțit și eu….

Testele ies negative. Prietenul psihiatru părăsește secția, soțul meu e scos afară fără explicații.

Eu devin nespus de speriată, mă arunc spre porțile care mi-au părut de fier…porți închise. În jur asistenți de gardă și medici…mă încolțesc cu toții într-o cămasă de forță și mă leagă strâns. Sunt un pacient periculos….

Dumnezeu face că printre asistenți să fie una cunoscută mie. O știam dintr-o internare precedentă și pe atunci am aflat că a fost asistentă în spitalul de ginecologie. O întreb pe ea: nu există nici o altă cale să arăt că sunt însărcinată în afară de aceste două teste.

Spune cu teamă în ochi (de mine sau de sistem) că NU. Că testele sunt singura metodă….Poate era totuși o lipsă de incompetență pentru că orice om informat poate știi că la doar câteva zile de la concepție o analiză de sânge va arăta acest lucru.

(Nu mi s-a făcut nici o analiză de sânge în cele 2 săptămâni de internare)

Atunci aud o voce a unui medic înger „liniștește-te că doar așa va fi bine„…M-am liniștit, dar totuși sunt legată pentru două ore de un pat, cu mâinile încrucișate, simțind puternic senzația de sufocare. […]

Continue reading AICI

____________________________

Sursa: https://andreeastanciu.blog/2017/07/04/scrisoare-adresata-unui-copil-martir-al-un-sistem-bolnav/?wref=pil

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.