4 cuvinte care formează un serviciu de închinare

V-ați gândit vreodată la lucrurile necesare pentru formarea unei slujbe autentice de închinare? Scriam recent un articol despre ceea ce a devenit muzica în bisericile noastre, vă recomand din inimă articolul Spectacol, serenadă sau sentiment – ce a devenit muzica în biserica de astăzi? 

Ulterior s-a născut și o altă serie de întrebări, una dintre ele ar fi ”ce ne-am dori noi la un serviciu de închinare din cadrul bisericii, sau pentru echipa care ne conduce în muzică la biserica locală? Permiteți-mi să sugerez patru cuvinte esențiale pe care ar trebui să ne formăm închinarea noastră.

Teologie

Trebuie să cântăm cântece care sunt zidite pe o teologie adecvată. Perspectiva noastră cu privire la Dumnezeu este obținută din Scripturi. Suveranitatea, dreptatea, sfințenie și dragostea lui Dumnezeu trebuie să primească întotdeauna înțelegerea noastră cea mai profundă și mai elevată despre cine este Dumnezeu. În decursul istoriei am observat că au intrat în repertoriul bisericii cântece care nu sunt cea mai bună reprezentare teologică. Uneori astfel de cântece le mai auzim și la biserica noastră. Versurile trebuiesc filtrate întotdeauna prin Cuvântul lui Dumnezeu și adevărurile teologice ale Scripturii. Teoria muzicii și ritmul nu sunt testul – teologia este.

Indiferent de care ar fi stilul sau preferința noastră, cântecele de închinare trebuie să fie credincioase față de ceea ce este biblic și sănătoase din punct de vedere teologic. Atunci când nu sunt, nu sunt cântece de închinare… ci doar cântece.

Continue reading Crestinismtrait.blogspot.com

_________________________

Foto: LAUDA SI INCHINARE – BISERICA PENTICOSTALA ROMANA PERTH – W.AUSTRALIA

Advertisements

One thought on “4 cuvinte care formează un serviciu de închinare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.