“Nu s-ar prăbuşi România dacă toate tinerele familii ar avea măcar câte trei copii” – MARȘUL PENTRU VIAȚĂ

Video GALERIE FOTO, VIDEO Marşul pentru viaţă 2017, în Capitală şi sute de oraşe din România şi Republica Moldova: “Nu s-ar prăbuşi România dacă toate tinerele familii ar avea măcar câte trei copii”

by Radu Tutulan

Peste două mii de persoane participă, sâmbătă, în Bucureşti, la “Marşul pentru Viaţă”, o manifestare anti-avort organizată de Coaliţia pentru familie atât în Capitală, marşul având loc de la Piaţa Unirii în Parcul Tineretului, dar şi în peste 280 de oraşe din ţară şi Republica Moldova.

Sute de oameni din Timişoara şi Arad au participat la “Marşul pentru viaţă”. La Timişoara, mitropolitul Banatului a afirmat că “România a trecut şi prin al treilea război mondial” pentru că “în anul 1990 s-au făcut un milion de avorturi”.

La Alba Iulia, Cluj-Napoca, Iaşi şi Piteşti au participat mii de manifestanţi, ”Nu s-ar prăbuşi România dacă toate tinerele familii ar avea măcar câte trei copii, unul pentru tata, unul pentru mama, şi unul pentru ţară şi biserică”, le-a spus celor de la Cluj IPS Andrei.

BUCUREŞTI

 Manifestanţii au ţinut să sublinieze că nu cer interzicerea avortului, ci vor, prin acest marş, să susţină femeile însărcinate.

“«Marşul pentru Viaţă» are ca temă în acest an «Ajută mama şi copilul, depinde de tine!» Sunt peste 285 de oraşe din România şi Republica Moldova în care se organizează. Mesajul nostru, dintotdeauna, dar în mod special în acest an, este axat pe necesitatea sprijinirii femeilor în criză de sarcină, pe necesitatea sprijinirii femeilor care vor să nască şi sunt în situaţii dificile, pentru că sunt foarte multe femei care se confruntă cu situaţii de presiune atunci când află că sunt însărcinate şi în loc să crească bucuria faptului că au un copil, îi dau vestea partenerului sau familiei, care spun, nu neapărat, te obligăm să faci avort, iar lucrul acesta nu e corect. Prin acest marş, nu solicităm interzicerea prin lege a avorturilor, este doar un mesaj de susţinere. Avem şi măsuri concrete pe care le propunem, este vorba de necesitatea ca organizaţiile nonguvernamentale să înfiinţeze cât mai multe centre de consiliere şi sprijin care să ajute femeile însărcinate pe tot parcursul sarcinii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Alexandra Nadane, de la Asociaţia Studenţi pentru viaţă.

“Am doi copii frumoşi şi sănătoşi, dar am greşit în trecut, când, din cauza soţului am făcut două întreruperi de sarcină. Particip astăzi la acest marş pentru a le transmite tinerilor şi tuturor celor care îşi întemeiază o familie să nu facă ceea ce am făcut eu. Avortul înseamnă să îţi omori propriul copil, sânge din sângele tău, iar cu această povară va trebui să trăieşti întreaga viaţă. La 40 de ani am rămas însărcinată, toţi prietenii şi doctorii ziceau că e riscant şi pentru mine şi pentru copil şi îmi recomandau să fac întrerupere, dar m-am împotrivit, iar azi băieţelul meu are 9 ani, e frumos şi sănătos. Lucrurile se aşează de la sine, de aceea recomand tuturor să îşi găsească un partener de viaţă cu care să aibă lucruri în comun şi să aducă pe lume cât mai mulţi copii, pentru că fiecare copil e o binecuvântare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Georgeta Bărăscu.

“Mi se pare greşit să omori un copil. Eu cred că e greşit să faci un avort. Am venit la acest marş pentru a susţine familia, viaţa, valori pe care şi biserica le susţine. Nu condamn femeile care fac avort, ci prin participarea la acest marş vreau să transmit un mesaj de susţinere pentru femei, să aducă pe lume copii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Andrei, student.

Continue reading mediafax.ro/social

Advertisements

2 thoughts on ““Nu s-ar prăbuşi România dacă toate tinerele familii ar avea măcar câte trei copii” – MARȘUL PENTRU VIAȚĂ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.