ADOLESCENȚI – Sexul în afara Căsătoriei are un preț prea mare…!

pams-message

Sexul în afara căsătoriei, ca orice alt lucru interzis, are un preț. Crezi că ești gata să-l plătesti? 

Dragi adolescenți, sexul e creat de Dumnezeu. E ceva foarte bun și plăcut a se consuma… numai în limitele lăsate de Dumnezeu. Îmi place ce spune David. Iubesc Legea lui Dumnezeu pentru două motive:

  1. PROTEJEAZĂ. Nimeni nu e rănit, nu este boală, nu este suferință, nu sunt necazuri.
  2. E SIMPLĂ. Nu e complicată, oricine o poate pricepe. Nimeni nu va putea veni la judecată și să-i spună lui Dumnezeu că el sau ea n-a înțeles. Iar în ce privește sexul, e cât se poate de simplă, explicația: ești căsătorit sau căsătorită? Poți s-o faci, poți să consumi această plăcere limitată la căsătorie.

Nu ești căsătorit? N-o faci! Punct. De ce? Pentru că ai dreptul la doar un singur partener, pentru sex, și asta pentru toată viața. 1365943659_70-118-110-28Este un preț, pentru ceea ce este bun. Și un mare risc pentru ceva care va fi foarte rău, dar vei și plăti cu vârf și îndesat toată viața!

Nimeni nu a încălcat vreodată Legea lui Dumnezeu, nimeni nu și-a arătat pumnul către El și i-a spus  că poate face ce vrea el și că nu va avea nevoie de Legea lui Dumnezeu , fără să plătească.

Care e prețul? Care e costul fizic și emoțional?

Riscul de a te îmbolnăvi e de 4 ori mai mare decât șansa de-a rămâne însărcinată, pentru adolescenții din USA (1997). Adolescenții au în medie 2,3 boli cu transmitere sexuală: HPV, herpes genital, sifilis, gonoree, chlamidia, trichomonia, hepatita B, hepatita C, HIV etc.  Toți cei activi sexual trebuie să facă un test la 6 luni pentru chlamidia.

Bolile sexuale pot fi provocate de bacterii sau de viruși. Cele cu viruși nu sunt vindecabile, cum e HPV, cu incidența cea mai mare, apar negi vizibili și invizibili, care trebuie arși, cu laser, la băieți. Iar la fete se produce cancer cervical (cervex).

La elevii de peste 12 ani: 1 din 5 are herpes genital, și îl are pe viață.

La 5, 10, 15 ani după avort,  persoana încă suferă acea pierdere.

Fugiţi de curvie! Orice alt păcat, pe care-l face omul, este un păcat săvârşit afară din trup; dar cine curveşte păcătuieşte împotriva trupului său. (1 Corinteni 6:18)

Neapărat, orice adolescent (dar și părinții, educatorii etc) să ia aminte la  acest VIDEO (îți poate salva viața):

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.