«Vreau, întâi, să reformez MAE, acest minister al Resemnării şi Dezinteresului Național»

george-alexanderPlanurile lui George Alexander, scriitorul din Norvegia candidat cu partidul lui Marian Munteanu

by Sorin Cehan

A devenit cunoscut în România după declanşarea cazurilor Nan şi Bodnariu, protestând împotriva Serviciului de Protecţie a Copilului din Norvegia – Barnevernet, care luase copiii acestor familii. Are idei foarte puternice legate de ceea ce ar trebui să facă un parlamentar de diaspora. George Alexander, stabilit de peste 20 de ani în Norvegia, este primul pe lista candidaților pentru Camera Deputaților prezentată în străinătate de Partidul Alianța Noastră România, condus de Marian Munteanu.

Domnule George Alexander, sunteți pe primul loc pe lista de candidați ai Alianței Noastre România. Cum ați ajuns să candidați pentru partidul condus de Marian Munteanu?

«Eu am vrut să candidez ca independent pentru că am fost fost foarte sceptic cu privire la partide. Toate partidele mari au trecut, însă, pe la mine, invitându-mă să candidez pentru ei. Am refuzat politicos.

Toți mă cunoşteau pentru că auziseră despre mine sau citiseră prin ziare şi mă văzuseră la televiziuni. Am lucrat 21-22 de ani, în Norvegia, dintre care 20 de ani ca manager (director-general) şcoli/grădinițe, fiind unul dintre cei mai buni lideri, care a prestat rezultate. Paralel, am lucrat şi ca ziarist şi scriitor.

La începutul anului 2016, am intrat în conflict cu autoritățile norvegiene după ce le-am luat apărarea familiilor Bodnariu, Nan şi multor altora.

Am fost urmărit, supravegheat, interogat, mi s-a interzis să mai scriu, dar nu puteam să le întorc spatele oamenilor! Am făcut ceea ce era normal să fac. Am demascat minciuna şi ipocrizia falsei Protecții a Copilului (Barnevernet) din Norvegia, luând atitudine public, împotrivindu-mă abuzurilor şi atrocităților! Mi-am pierdut job-ul, căci a trebuit să-mi dau demisia!, dar sunt foarte împăcat sufleteşte căci am contribuit la salvarea multor suflete, copii nevinovați, care altfel ar fi fost distruşi psihic de sistem!

Eu sunt un luptător şi, cea mai mare greşeală a autorităților norvegiene a fost să creadă că eu renunț vreodată la luptă, dându-mi demisia.

Nu numai că nu am renunțat la luptă, dar am scris şi cartea, “Copiii noştri în închisorile lor. Furați de Barnevernet.”, unde am făcut dezvăluiri cutremurătoare. Veniturile din vânzarea acestei cărți am decis să le donez Asociației pentru Protecția Familiei şi Copilului “George Alexander”, pe care am înființat-o. Am contribuit şi contribui prin această asociație la salvarea sau ajutorarea multor copii şi părinți din diferitele state: Norvegia, Suedia, Finlanda, Danemarca, Portugalia, Anglia, Italia, Canada, chiar SUA.

Am vrut, deci, să candidez ca Independent. Realizând însă că nu am nicio şansă, am ales – s-au ne-am ales reciproc! – formațiunea Alianța Noastră România, în care eu cred. Eu le-am spus însă oamenilor: eu nu-mi schimb nici culoarea ochilor, nici ADN-ul! Rămân acelaşi!»

Principala acuzație la adresa lui Marian Munteanu este faptul că a semnat un angajament cu securitatea. Dvs. cum acceptați acest fapt?

«Una dintre calitățile (sau defectele!) mele este că eu analizez totdeauna critic ceea ce se întâmplă lângă mine! Sunt critic cu privire la alții, dar, mai ales, sunt foarte critic, analizându-mă fără menajamente, cu mine însumi!

Când vine vorba de Marian Munteanu, am sesizat nişte lucruri… Toți cei care îl atacă, au nişte interese obscure, mai bine sau mai rău mascate, manipulând lumea…

Ei nu au fost pe baricade, alături de el, au stat numai ascunşi până când pericolul a trecut, iar apoi au apărut ca ciupercile după ploaie.

Eu cred că Omul acesta este nevinovat. Dar, prin absurd, presupunând că, totuşi, a semnat un angajament cu Securitatea…

Rețineți faptele! Marian Munteanu s-a expus, nu a fost un laş, s-a sacrificat!, nu a fost pe placul Puterii care putea să-i inventeze o mie şi una de motive, să-l decredibilizeze, să-l şteargă din memoria oamenilor… Şi-a riscat chiar viața, riscând să fie decapitat!, iar acum luptă pentru nişte idealuri pentru care orice român ar trebui să iasă în stradă! De aceea deranjează Marian Munteanu, de aceea este atacat!

Eu nu accept compromisuri şi complicități de dragul nimănui, fac numai deosebire între vorbe şi fapte. Iar faptele arată că Marian Munteanu a fost şi este un om de caracter!»

Despre dvs. se știu puține lucruri, ați fost director de grădiniță la Oslo și v-ați implicat în cazul familiei Bodnariu, în lupta împotriva Barnevernet. Ne puteți da alte detalii? De unde veniți din România, ce făceați înainte de a pleca, de ce ați ales Norvegia?

«Despre mine se ştiu puține lucruri pentru că şleahta care ne conduce (şi ne manipulează!) are tot interesul să ascundă adevărul! Am participat însă la dezbateri politice cu celelalte partide si… au cam trebuit să împacheteze şi să plece acasă. Pentru că s-au făcut de râs! Pur şi simplu, nu vorbim aceeaşi limbă etică! Pentru că oamenii aceştia sunt nişte oportunişti: ei nu vor binele Țării, vor numai să-şi realizeze interesele lor mărunte.

Despre mine, pe scurt… Sunt vâlcean, am absolvit liceul pedagogic din Rm. Vâlcea, am lucrat o perioadă în România, am emigrat în Scandinavia şi, după examene la Înalta Şcoală din Oslo, am devenit profesor norvegian. Nu am lucrat ca profesor decât 2 ani. Am devenit director, apoi, director-coordonator, director-general, Lider pe Mare-Unitate-De-Rezultate-Pedagogice (într-o traducere aproximativă.). Am fost singurul norvegian de altă origine decât pur norvegiană ajuns într-o astfel de funcție.

Paralel am lucrat ca scriitor şi ziarist.

Continue reading Gazetaromaneasca.com

Advertisements

One thought on “«Vreau, întâi, să reformez MAE, acest minister al Resemnării şi Dezinteresului Național»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.