Scrisoare deschisă adresată domnului Președinte Klaus Iohannis

klaus-iohannisby Dan Bercian / Radio Unison Zalău

Klaus Iohannis Sunt unul dintre cei care v-au acordat votul, atunci când ați devenit Președinte al României.

Nu v-am cunoscut și nu calitățile dumneavoastră m-au determinat să vă votez ci disperarea că un altul, dovedit ca hoț și mincinos, ar putea ajunge în acestă funcție atât de importantă.

Sunt sigur că această spaimă și disperare i-a împins pe cei mai mulți români să vă acorde votul și să stea la cozi interminabile, pentru a evita ca hoțul să ajungă paznic la stână, sau lupul să devină șef peste oi.

Dar după ce ați ajuns Presedinte al Romaniei m-ați dezamăgit total. Spuneam că nu calitățile dumneavoastră m-au determinat să vă acord votul meu. A fost totuși un aspect în sprijinul dumneavoastră: faptul că sunteți de naționalitate germană. Constat acum că un german poate fi un președinte mai slab și mai nepregătit ca un român.
Dacă îmi era frică că un hoț ar putea ajunge președinte al țării constat că și dumnevoastră vă aflați în aceeași postură: ne-ați mințit că sunteți creștin. S-a dovedit că nu sunteți și că luptați împotriva adevăraților creștini, cei ce v-au votat si pe care acum îi numiți “fanatici religioși”.

Nu înțeleg de ce Dumnezeu a permis să ajungeți președinte. Pentru că nimic nu se întâmplă fără voia Lui, după cum scrie Pavel în Romani 13:1. Poate v-a acordat o șansă de a vă îndepărta de rău, și de a trece de partea Lui, spre binele dumneavoastră și a întregului popor. Șansă pe care, până acum, nu ați fructificat-o, dimpotrivă.

Vreau doar să vă avertizez de pericolul care vă paște dacă rămâneți pe această poziție. Au fost multe alte exemple în istorie, chiar istoria poporului ales în vechime de Dumnezeu, când Dumnezeu a ridicat lideri politici, având așteptări de la ei, apoi i-a nimicit pentru că aceștia nu au ascultat de Dumnezeu. În Psalmul 37, de la 1 la 17 scrie așa:

1. Nu te mânia pe cei răi şi nu te uita cu jind la cei ce fac răul;
2 căci sunt cosiţi iute, ca iarba,şi se vestejesc ca verdeaţa.
3 Încrede-te în Domnul şi fă binele; locuieşte în ţară şi umblă în credincioşie.
4 Domnul să-ţi fie desfătarea şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima.
5 Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, şi El va lucra,
6 El va face să strălucească dreptatea ta ca lumina şi dreptul tău ca soarele la amiază.
7 Taci înaintea Domnului şi nădăjduieşte în El. Nu te mânia pe cel ce izbuteşte în umbletele lui, pe omul care îşi vede împlinirea planurilor lui rele.
8 Lasă mânia, părăseşte iuţimea; nu te supăra, căci supărarea duce numai la rău.
9 Fiindcă cei răi vor fi nimiciţi, iar cei ce nădăjduiesc în Domnul vor stăpâni ţara.
10 Încă puţină vreme şi cel rău nu va mai fi; te vei uita la locul unde era şi nu va mai fi.
11 Cei blânzi moştenesc ţara şi au belşug de pace.
12 Cel rău face la planuri împotriva celui neprihănit şi scrâşneşte din dinţi împotriva lui.
13 Domnul râde de cel rău, căci vede că-i vine şi lui ziua.
14 Cei răi trag sabia şi îşi încordează arcul, ca să doboare pe cel nenorocit şi sărac, ca să înjunghie pe cei cu inima neprihănită.
15 Dar sabia lor intră în însăşi inima lor şi li se sfărâmă arcurile.
16 Mai mult face puţinul celui neprihănit, decât belşugul multor răi.
17 Căci braţele celui rău vor fi zdrobite, dar Domnul sprijină pe cei neprihăniţi.
În ce mă privește, citind acest Psalm, m-am găsit vinovat și a trebuit să mă pocaiesc. Pentru că, de multe ori, m-am mâniat pe cei răi și pe cei ce sprijină răul, așa ca Barack Obama, David Cameron sau Klaus Iohannis. M-am mâniat, m-am supărat și am fost cuprins de indignare, de iuțime. Prin acest Psalm Dumnezeu imi spune că am procedat greșit. Și din acest motiv caut să vă scriu fără patimă și răutate, dar apăsat.

Am înțeles încă odată, în urma lecturării Psalmului 37, că trebuie să am deplină încredere în Dumnezeu: să fac binele chiar dacă alții sunt puși pe rău; să-i fiu credincios lui Dumnezeu, chiar cu riscul de a fi etichetat ca “fanatic religios”, ba chiar să fac din Dumnezeu și voia Lui desfătarea sufletului meu; să tac ( ceea ce chiar acum nu fac dar imi propun să fac) și să am o nădejde deplină în El și felul în care El conduce istoria.
Dar Psalmul acesta vă vorbește și dumneavoastră care ați trecut de partea “celor răi”, după cum mărturisesc Sfintele Scripturi.

Aceștia “sunt cosiți iute ca iarba” (v.2), “ vor fi nimiciți” (v.9), “Dumnezeu râde de ei pentru că le vine și lor ziua” (v.13) , iar sabia pe care vor să o folosească împotriva poporului lui Dumnezeu intră chiar în inima lor (v.15). Nu vor avea biruință împotriva celor sfinți și brațele lor vor fi zdrobite (v.17).

Iar v. 10 spune că va mai trece puțină vreme și cel rău nu va mai fi, te vei uita la locul unde era și nu va mai fi

Domnule Președinte Iohannis, poporul român vă va taxa dacă veți lupta în continuare împotriva lui, susținând răul și păcatul, dar Dumnezeu vă va trage la răspundere dacă veți continua în felul acesta. V-a ridicat, făcând o minune, dar vă poate îndepărta la fel.
Noi, creștinii din Romania, ne vom pune încrederea în Dumnezeu, văzând asaltul răului în România. Nu suntem de acord cu sodomizarea țării, pentru că sodomizarea atrage mânia lui Dumnezeu. Sodomizarea societății nu este progres ci regres: religios, cultural, social, de orice fel. S-ar părea că creștinii au ajuns

Continue reading Radiounison.ro/editorial

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.