Președintele Klaus Iohannis și-a dat arama pe față!

iohannisCând privești în urmă nu e greu să constați cum, pas cu pas, pe căi mai degrabă dubioase, profesorul de fizică Klaus Iohannis, om econom și echilibrat, zgârcit la vorbă și cheltuieli din punga personală, s-a urcat  pe scara șubredă a parvenirii folosindu-se de imaginea seriozității de care se bucură  sașii din Translilvania, aceea de oameni serioși și gospodari.

Pas cu pas, peste tot îi vedem setea de căpătuială, într-un fel sau altul, zic asta privind la modul obsrucționist de achiziționare a caselor din Sibiu. Apoi, dacă până la numire, îl credeai econom și modest, om de bun simț, iată că pentru instalare în Vila din București a cheltuit mult mai mult decât președintele Traian Băsescu, în situații similare, iar în paralel a cheltuit din banul public cu nemiluita și la împrospătarea reședinței de la Cotroceni.

Am și uitat lozinca demagogică lansată în campania electorală, neîmplinind-o, mințindu-ne în față, însă s-a așezat comod în fața butoanelor și pârghiilor de păpușar politic (care îi stau la îndemână coroborat cu starea de corupție și incompetență care există la vârful piramidelor decizionale). De la modestul profesor de fizică, care economisea umblând pe bicicletă, trece rapid la experimentarea  opulenței și risipei banului public,  scopul  său cotidian părând a fi concediile și drumețiile, dar și vizitele oficiale inafara țării, cheltuitoare, însă fără să țintească împlinirea  obiectivelor de drept ale României.

Dacă până mai ieri s-a declarat un creștin practicant, pozând duminică de duminică în diferite biserici, deși oarecum ecumenic că doar e președintele tuturor românilor, forțat să se pronunțe vizavi de statutul familiei, dintr-n interes abscóns, s-a aliniat curentului de vest, al progresiștilor, al oamenilor fără Dumnezeu, mimând că este adeptul toleranței, întorcând spatele și punându-se de-a curmezișul milioanelor de creștini din România, alegând imoralitatea, drumul bătătorit pas cu pas de la instalare în fruntea țării.

Întrebat fiind ce părere are despre iniţiativa Coaliţiei pentru Familie de a strânge semnături pentru interzicerea căsătoriilor gay, Klaus Iohannis a afirmat că nu trebuie mers pe calea fanatismului religios şi a ultimaturilor. „Societatea trebuie să revină la toleranţă şi la acceptarea celuilalt. Acceptarea celuilalt cu bune şi rele. Nu suntem toţi la fel. Nu toate grupurile etnice şi toate grupurile religioase sunt la fel. Este greşit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios şi a solicitărilor ultimative. Eu nu cred în ele şi nu le sprijin. Eu sunt adeptul toleranţei, încrederii şi deschiderii spre celălalt“, a precizat preşedintele României.

Vorbește de toleranță, de încredere și de deschidere față de celălalt. C.P Tăriceanu, fost prim ministru și acum președintele Senatului, este tratat în mod grosolan, numindu-l “individ” – chestiune politică deoarece omul doi din stat nu face parte din “Partidul Meu”.

Insă “Domnul Iohannis, de pildă, uzează de tot felul de aluzii și formulări direcționate iscusit spre a o sprijini pe doamna Kovesi să iasă cu bine din scandalul care o are drept protagonistă. Consideră că nu există indicii de plagiat deci nici temeiuri pentru a-i cere demisia ori o autosuspendare. Mai mult, solicită Procurorului General rezolvarea cu celeritate a acestui caz și (dacă va fi cazul, cu tonul că „trebuie să fie cazul”) repararea urgentă a imaginii șefei DNA.” (citat din Iohannis, “individul” și arama)

Dar iată replica dată ca urmare declaraţiei preşedintelui României, de preotul Constantin Sturzu, care i-a adresat o întrebare cu aspect retoric pe contul personal de Facebook: „Tocmai am aflat şi eu că sunt un “fanatic religios”… Domnule Preşedinte, dar pe Dumnezeu, care a creat un bărbat şi o femeie (pe Adam şi pe Eva) şi i-a binecuvântat să fie o familie, cum L-aţi caracteriza?“ ( adev.ro/ofcgdp)

Domnul Iisus, prin care Dumnezeu făcut și veacurile, a răspuns întrebărilor fariseilor vremii Sale:

Drept răspuns, El le-a zis: “Oare n-aţi citit că Ziditorul, de la început i-a făcut parte bărbătească şi parte femeiască  şi a zis: “De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de nevasta sa, şi cei doi vor fi un singur trup”? Aşa că nu mai sunt doi, ci un singur trup.

Deci, ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă.” (Evanghelia lui Matei, 16: 4-6)

Domnule Președinte Iohannis, cum de aveți îndrăzneala de-a călca în picioare pe motiv de toleranță (presat de curent vestic progresist), tradiția și practica creștină a poporului român de a fi supus Mântuitorului Iisus Hristos, de-a se împreuna bărbat  cu femeie (nevasta lui) și a instiga a  despărți ceea ce a unit Dumnezeu?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.