ADRIANA, misionară în România pentru străini: “Ne întâlnim la Clubul R”

61369551

MERGETI ȘI FACEȚI UCENICI DIN TOATE NEAMURILE...”

Cu toții știm că acestea sunt cuvintele spuse de Domnul Isus cu care se încheie Evanghelia după Matei și Marcu, iar dacă luăm în considerare și Faptele Apostolilor ca și continuare a Evangheliei după Luca, în 3 din cele 4 Evanghelii avem această chemare, îndemn, poruncă, misiune….

De-a lungul anilor am avut ocazia să văd pe Domnul lucrând într-un mod extraordinar în inimile multor oameni de diferite naționalități și una dintre cele mai mari încurajări în viața mea a fost și este să aud poveștile și mărturiile celor care au ajuns să-L cunoască pe Domnul Isus și a căror viață a fost schimbată radical.

Sper și mă rog ca începând această nouă lucrare printre studenții străini din România, Domnul să ne facă onoarea și bucuria să vedem și să auzim multe mărturii ale celor care au fost schimbați de Vestea cea Bună adusă de Domnul Isus și prin acești studenți să putem avea un impact în multe țări din lume.

Știind că una dintre cele mai mari provocări ale studenților străini este învățarea limbii române și înțelegerea culturii noastre am început să organizăm o întâlnire pe care am numit-o Club R (de la română).

La întâlniri ne propunem pe lângă crearea unui cadru în care studenții să poată practica limba romana și expunerea lor la Evanghelie folosind diferite materiale.

Și unde poți întâlni studenți dacă nu în cămine? Așa că am început din nou să mergem în cămine, în special unde stau studenții străni, să punem afișe și să dăm invitații pentru prima noastră întâlnire de la Club R.

Nu mică mi-a fost mirarea cand într-una din seri pe când lipeam afișe într-un cămin să întâlnesc o fată care părea chinezoaică și intrând în vorbă cu ea am aflat că într-adevăr era din acea țară și făcea un master în chimie la noi în țară. Tot ea mi-a zis că în alt cămin erau 15 fete din aceeași țară venite doar pentru 1 an la studii. În timp ce vorbeam cu fata aceea în chineză portarul căminului era numai ochi și urechi și după ce am terminat de vorbit, el nu numai că a fost foarte politicos cu noi, dar ne-a spus unde mai erau alți studenți străini și chiar ne-a invitat să mai venim pe la ei.

A doua zi le-am cunoscut pe Violeta, Diana și Patricia, 3 din cele 15 fete venite din Asia și care fiind mai curajoase au venit la întâlnirea noastră. Le-a plăcut așa de mult încât au zis că le vor aduce și pe celelalte colege la următoarea întâlnire.

M-am bucurat mult să văd cum Domnul îmi dă oportunități să folosesc limba și experiența din ultimii 10 ani de lucrare și asta tocmai când mă rugam să am ocazii să practic limba ca să nu o uit

***

CERERI DE RUGĂCIUNE

Aș vrea să vă rog să începeți să vă rugați nu numai pentru aceste 3 fete ci pentru toate 15, ca Domnul să le pregătească inima pentru Cuvântul Lui și mie sa-mi dea înțelepciune cum să lucrez cu ele fiind aici doar până în luna iulie.

Săptămâna aceasta am mai cunoscut 2 studenți din Irak( o fată și un băiat) veniți la master și un băiat din Turkmenistan și am avut ocazia să vorbim un pic despre Paște și semnificația sa. Toți 3 au părut interesați să știe mai mult despre asta, doar că este mai greu cu comunicarea doar unul știind engleză iar ceilalți 2 puțină română.

Ce am văzut este că fiind în România studenții străini(mai ales cei din țări musulmane) sunt mai deschiși să vorbească despre Dumnezeu și rugăciunea mea este ca noi să ajungem exact la cei care deja Il caută pe Domnul.

De asemenea, rugati-vă pentru mine și echipa noastră mică de 3 oameni, să avem multă înțelepciune și călăuzire de la Domnul în tot ceea ce facem și pentru protecție atât fizică cât și spirituală.

*

În ceea ce privește acomodarea mea înapoi în țară, merge bine, Slavă Domnului, nu mai mă simt ca de pe o altă lume, iar în ce privește sănătatea sunt mult mai bine. Câteodata mai am dureri de cap mai ales când sunt obosită, dar asta destul de rar și vreau să vă mulțumesc mult celor care v-ați rugat pentru mine.

Cu multă dragoste în Domnul Isus,

Adriana

În incheiere v-am pus ultimile strofe dintr-o poezie de Costache Ioanid numită “Invierea” care mie îmi place mult și exprimă într-un mod contemporan aceeași chemare a Domnului Isus de a merge și face ucenici din toate neamurile:

Se uita MESIA zâmbind…
Golgota-i un Rai de Lumină
şi raiuri în inimi se-aprind!
Femeile-n colb se înclină
şi grabnic la goană se prind…
o, cât e de bine s-alergi,
să duci bucuria cea mare,
păcate şi lacrimi să ştergi
prin vestea de dulce iertare!
Maria voioasă aleargă…
surorile fug necurmat
să strige:
“ISUS A ÎNVIAT!”
De atunci…în lumea cea largă,
o, câte Marii au strigat
câţi martori de veste au dat:
“E viu SALVATORUL! trăieşte!
Căci noi eram morţi şi vrajmaşi
păziţi ca de tainici ostaşi
iar DOMNUL, din bezna adâncă,
ne-a scos prin peceţi şi prin stâncă
să ducem mesajul divin
E viu SALVATORUL!
Şi încă,
din cerul de glorie plin,
ne cheamă…ne iartă..
AMIN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s