Românii, la ușa lui Cameron: Încă un protest de amploare în Londra!

Londra_16.04.2016_protest-Bodnariu

by Gelu Irimia

Românii din Londra, susținători ai cauzei Bodnariu, și-au mutat protestele din fața ambasadei norvegiene în fața birourilor prim-ministrului britanic, David Cameron. Sâmbătă, englezii și turiștii care au trecut prin centrul Londrei au avut surpriza să dea peste un grup numeros de români care vorbeau o engleză impecabilă și se manifestau zgomotos, dar civilizat.

Locul protestului nu a fost ales întâmplător, deoarece organizatorii au întocmit o petiție semnată de toți participanții, petiție care va fi înmânată lui David Cameron de către o delegație românească. După protest, principalii organizatori ne-audeclarat că acțiunile lor și-au atins scopul în condițiile în care deja cel mai mic copil al familiei s-a întors acasă, iar directorul Barnevernet a spus public că va fi reanalizat dosarul familiei Bodnariu!

Peste 1.500 de români au protestat, sâmbătă, la Londra în sprijinul familiei Bodnariu. Pe o vreme incredibil de urâtă, cu vânt și ploaie, românii au rezistat cu stoicism aproximativ două ore, timp în care au fost susținute cuvântări, s-au spus rugăciuni și s-au cântat cântece religioase.

A fost așa cum ne-am așteptat, adică un protest pașnic și liniștit în care am cerut încă o dată să se facă dreptate în cazul familiei Bodnariu. Am fost felicitați, din nou, de șefii polițiștilor londonezi pentru comportamentul ireproșabil. Nu am lăsat mizerie în urmă, nu am deranjat pe nimeni!”, a declarat pastorul Cornel Nistor.

 

Un protest din inimă de părinte

Ca și în ianuarie, acest protest a fost organizat de pastorii Cornel Nistor și Teofil Harii. Ultimul ne-a declarat că această serie de proteste nu a vizat doar cazul Bodnariu, ci toate cazurile în care părinților li se iau copiii fără motive serioase.

Continue reading D I A S P O R A

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.