Mărturia lui George Alexander (Norvegia) – Despre metodele de intimidare la care a fost supus în lupta cu Barnevernet: „E un coşmar”

George Alexanderde Dani Dancea

Cazurile familiilor de români rămase fără copii în Norvegia au atras după sine reacţia unuia din cei mai cunoscuţi români din Ţara Fiordurilor. Director a două grădiniţe din Oslo şi scriitor, George Alexander a criticat Barnevernet. Constrângerile la care a fost supus l-au obligat să demisioneze. Într-un interviu pentru „Adevărul”, George Alexander a declarat că nu şi-ar fi imaginat niciodată că aşa ceva se poate întâmpla în Norvegia.

Cazul familiei Bodnariu, rămasă fără cei cinci copii luaţi de Protecţia Copilului din Norvegia – Barnevernet, a declanşat un val de proteste fără precedent, zeci de mii de români din toată lumea ieşind în stradă pentru a manifesta împotriva Barnevernet şi pentru a susţine familia Bodnariu. „Barnevernet a făcut şi lucruri bune de-a lungul timpului, protejând copiii maltrataţi în propriile familii, salvându-i în acest fel, dar a făcut, în acelaşi timp, şi greşeli”, spunea la începutul acestui an George Alexander, un român, director a două grădiniţe din Oslo.

După reacţiile sale publice, tot mai multe familii au început să îl caute pe George Alexander şi să reclame abuzuri ale Barnevernet. „Am primit foarte multe telefoane de la oameni disperaţi din Norvegia şi nu sunt numai români. Sunt şi alte naţionalităţi. Ideea este că am încercat să fiu obiectiv, să prezint lucrurile aşa cum sunt, dar la un moment dat am descoperit nişte lucruri inadmisibile, la care nu am putut să închid ochii. Am încercat să fiu constructiv, am trimis o scrisoare Parlamentului Norvegian. Am primit un răspuns, am aşteptat ca oamenii să reformeze un sitem care în mod evident permite abuzuri şi nu s-a făcut nimic”, a declarat George Alexander pentru „Adevărul”.

Descoperirile lui George Alexander

Românul a declarat că urmărind cazul familiei, Nan, spre exemplu, bănuielile privind unele abuzuri ale Barnevernet i s-au confirmat. „Au fost şi cazuri în care cetăţeni români au fost violenţi, au greşit în familiile lor. Până şi Protecţia Copilului din România a luat atitudine şi unii aveau dosar penal şi în România. Le-am spus că trebuie să îşi schimbe atitudinea, dar în acelaşi timp am descoperit grave, grave abuzuri în Norvegia. Spre

exemplu, li s-au luat copiii familiei Nan şi în aceeaşi localitate era o mamă singură, norvegiancă, o tipă care avea probleme psihice şi care trebuia să primească ajutor. Bebeluşul ei nu a primit ajutor. Vă daţi seama ce greşeli fac. În loc să ajute un copil, un bebeluş care avea nevoie de ajutor se duc şi confiscă doi copii de la o familie care funcţionează normal”, a declarat George Alexander, care pe măsura descoperirilor făcute a devenit tot mai vehement la adresa Barnevernet.

Citeste mai mult: adev.ro/o3mn9r

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s