Update – Avocatul și Psihologul, aleși de Barnevernet, mai au nevoie de timp?!

Update: Abuzurie de ordin juridic al celor de la Barnevernet, postate în josul paginii, necesare pentru întâlnirea cu românii din Norvegia, de Miercuri, 10 Februarie

familia-bodnariu-www-rodiagnusdei-wordpress-comInstituția Barnevernet, oamenii care o reprezintă, sunt angajați și plătiți să-și facă treaba,  după legi și prescripții  protectoare.

Dar, pe bună dreptate, presupunem că sunt oameni cu experiență îndelungată, cazul Bodnariu nu e pentru ei o noutate, au o rutină și un tipar, de urmat niște pași bătătoriți.

Cei care nu înțeleg încrâncenarea membrilor Barnevernet de-a tăia și spânzura după bunul lor plac, nu-i cred obtuzi, ba mai mult, inumani și cruzi.

Organele de represiune Barnevernet (și nimeni altcineva) n-au prins și nici n-au surprins pe nimeni din familia Bodnariu “cu mâța în sac“, cu nici o abatere de la starea normală și iubitoare a unor părinți echilibrați (care știu, pot și  fac ceea ce trebuie și se cuvine să facă orice părinte).

Însă situația este pe dos, căci s-a ajuns de tot omul vede că cei de la Barnevernet,  ei înșiși au fost prinși “cu mâța în sac!

Dar ei, sar ca arși, nu este adevărat! Noi suntem o țară civilizată, curată, o știe o întreagă Europă! Noi n-avem nevoie de Parlamentul European, de legile și drepturile omului stabilite de forurile internaționale, Barnevernet are legile lui, ok?, care-l conservă, bine blindat, n-are cum greși, ei urmăresc mai binele copilului, ei știu ce și cum să facă asta, doar ăsta le e jobul și asta fac de ani buni!

Copilul minor, nu știe, dar nouă (Barnavernetiștilor) ne pasă, ne  trebuie puțin timp (câteva luni, ca să iasă bine, uneori și ani de zile)  până ce vom reuși cum e mai bine pentru copil, îi vom așeza în alte familii … nu mai are importanță tot ce s-a spus și scris științific despre familie, despre căminul părintesc, despre iubirea maternă că copilul care nu este în familie ci la “orfelinat“(-ul de STAT Barnavernet) se va ofili, uitați toate astea, NORVEGIA și Barnevernet fac o treabă bună, ireproșabilă!!!!

Dar, oameni buni, deși avem experiență, doar  lucrăm standardizat, neuman și ca niște roboți Barnevernet, nu gândim mai defel, avem legi și prescripții, dar înțelegeți și voi cazul acesta fabricat, nici noi nu-l mai înțelegem acum, dar ne-a scăpat din mână.

Vă rugăm, înțelegeți-ne, vă implorăm mult, fiți îngăduitori … dragi români! Bine ar fi să ne lăsați puțină liniște să putem să găsim o soluție, știm că pare imposibil pentru noi, că noi am luat copiii inocenți, minori și fără apărare, dintr-o familie model, dar dați-ne puțin răgaz, poate o scoatem cumva  la capăt cum am înfundat atâtea mii și mii de familie prin hotărârile noastre, doar eram plătiți pentru asta, ce era să facem?

Voi chiar nu înțelegeți că avocatul și psihologul, au experiență, dar până acum a fost bine oricum lucrau, până acum, dar vuietul străzii i-a paralizat și pe ei, le trebuie timp mai mult, căci și ei  vor să-i înfundăm pe acești sărmani oameni Bodnariu și copiii lor!

De aceea, dragi români și opinie publică desmorțită, are sens ce dorim, ce vă rugăm să înțelegeți? Avocatul Barnevernet cere amânarea din Martie pentru luna Mai a recursului de la tribunal în cazul Bodnariu. Poate vă gândiți că inima acelor părinți și copiii nu mai rezistă, că e prea mult pentru ei, dar vă asigurăm, noi Barnevernet, am avut și alte mii de cazuri și nimeni n-a murit din asta.

Călăul Barnevernet nu este complet pregătit. Este o situație nouă, nemai întâlnită, ca opinia publică să-i conteste integritatea morală, onestitatea, seriozitatea activității pe care o desfășoară. Oricine a ajuns, însă, să vadă mârșăvia crudă a ființelor Barnevernet, care întâi arestează pentru luni și ani de zile copii inocenți  pe motive imaginare că zâmbesc sau nu zâmbesc  la un părinte când organul de represiune norvegian este la datorie și interpretează  scena și decide “copil bun pentru Orfelinatul Barnevernet”, iar mai apoi înscenarea unui proces la tribunal  care va da sentința cum s-a “stabilit prin lege”.

*******************************************************

 TG MUREȘ: Din Cuvântul lui IACOB BERGHIAN

Pe plan juridic, abuzurile norvegiene în Cazul Bodnariu le-a identificat în mod stralucit avocatul norvegian Marius Reikeras, pentru care va rog sa va rugati, avocatul american Peter Costea, aocatul roman Aurelian Pavelescu si altii care au subliniat incalcarea grava a conventiilor internationale  a drepturilor omului  si a drepturilor copilului, semnate si de Norvegia. Ne pare rau, dar trebuie sa mentionam cateva concluzii la care au ajuns acesti avocati:

  • Doar in Norvegia, statul ia copiii de la parintii biologici fara mandat emis de tribunal sau fara vreun alt act semnat de judecator ori de instanta.
  • Doar in Norvegia, copiii sunt tratati ca si cum ar fi o marfa care trece din mana unei familii, in mainile altei sau altor familii, in schimbul unei sume mari de bani alocati in numele zis al interesului  superior al copilului.
  • Doar in Norvegia, dreptul de parinte biologic este preluat de la parinti fara un act judecatoresc si fara ca parintii sa-si poata lua copiii inapoi pe cale judecatoreasca.
  • Ne pare rau, dar trebuie sa spunem, numai in Norvegia, parintii sunt stigmatizati, sunt etichetati din capul locului ca fiind potential abuzivi, demni de a li se lua copiii.
  • Doar aici, parintilor li se aplica si li se impune, in loc de prezumtia de nevinovatie, prezumtia de vinovatie. In loc ca autoritatile sa fie nevoite sa dovedeasca ele existenta unor motive bine intemeiate, a unor abuzuri reale pentru a le fi luati copiii parintilor, acestia, parintii, sunt chemati sa furnizeze dovezi concludente si intemeiate care sa-i convinga  pentru a-si putea reprimi in familii micutii.

Pe de alta parte, pe plan psihiatric, dna dr. Daniela Maris a scris un foarte documentat articol intitulat ‘Barnevernet – Mic Ghid de Psihiatrie cu Susu in Jos, care explica situatia si din punctul acesta de vedere. De aceea, nu putem, cei prezenti aici, decât sa ne ridicam si sa spunem:

STOP ABUZURILOR, BARNEVERNET !!!! .. care produce atâta durere si nenorocire in zeci si chiar sute si mii de vieti omenesti!

(DIN PRIMELE 4 minute, mai sunt aprox. 14 min din discurs)

Vezi aici linkuri cu materialele mentionate de Iacob Berghianu in discurs la Tg. Mures-

MARIUS REIKERAS –

Sursa: Credo TV, Discurs Iacob Berghian la Tg Mureș

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.