MARIA GRECEA: «Cea care a investigat cazul este colega lui Ruth Bodnariu de la școala de asistenți medicali. A fost invidie colegială»

MG-620x400

Scris de pe 25 ianuarie 2016

Deputata PNL Maria Grecea, unul dintre membrii delegației parlamentare care a mers în Norvegia pentru a afla cum stau lucrurile în cazul Bodnariu, a declarat într-un interviu, pentru Jurnalistii.ro, că cei doi soți, Marius și Ruth Bodnariu, trăiesc un adevărat coșmar, care ar fi pornit dintr-o invidie colegială.

 Deputata susține că delegația română a cerut părții norvegiene să reanalizeze măsurile luate, dar și principiile după care funcționează instituțiile ce au ca rol protecția copilului în Norvegia. De asemenea, Maria Grecea a povestit o întâmplare relatată de unul dintre românii rezidenți în Norvegia care scoate în evidență și mai mult absurditatea sistemului Barnevernet.

„Îmi spunea că el a fost anchetat de către Barnevernet, deoarece atunci când soția mergea să ia copilul de la grădinița, acesta de fiecare dată îi sărea în brațe. Când s-a declanșat ancheta în cazul familiei Bodnariu, acei părinți au preferat să-și trimită copilul la bunici, în România“, ne-a povestiti Maria Grecea.

În ce stare i-ați găsit pe Marius și Ruth Bodnariu?

Eu am postat o poză pe un site de socializare, poză ce ilustra durerea și disperarea acestor oameni. Am avut un șoc emoțional încă de când am intrat în casa familiei Bodnariu, când am văzut în micuțul hol, papucii copiilor. Tot ce vedeam în jur nu îmi sugera decât faptul că această familie își așteaptă copiii în orice moment. Soții Bodnariu trăiesc un coșmar, care trebuie să se termine cât mai repede.

V-au povestit de la ce a pornit cu adevărat toată această situație absurdă? 

Toți membrii delegației am dorit să ne deplasăm la locuința familiei Bodnariu. Am dorit să vorbim cu autoritățile locale, cu familia și cu cât mai mulți oameni care îi cunosc pe soți, pentru a ne face o imagine cât mai clară asupra situației. Am observat că acești oameni trăiesc într-o comunitate mică, în care oamenii se cunosc între ei. Cea care a făcut denunțul a fost directoarea școlii, iar cea care a investigat cazul din partea Barnevernet a fost colegă cu Ruth la școala de asistenți medicali. Din spusele cunoscuților, Ruth a avut întotdeauna rezultate și calificative mai bune, iar în acest caz putem să ne gândim că poate fi vorba și de o invidie colegială. Ce știm cu certitudine este faptul că, în acest moment, nimic nu se mai leagă de primul denunț, care a avut la baza o plângere legată de intonarea unui colind religios. Chiar dacă Marius Bodnariu a fost întrebat în timpul anchetelor despre convingerile sale religioase, aceste lucruri nu apar în rapoartele întocmite.

Amintesc o relatare a unui cetățean român cu care am avut ocazia să discut și care îmi spunea că el a fost anchetat de către Barnevernet, deoarece atunci când soția mergea să ia copilul de la grădinița, acesta de fiecare dată îi sărea în brațe. Când s-a declanșat ancheta în cazul familiei Bodnariu, acei părinți au preferat să-și trimită copilul la bunici, în România.

Am atras atenția partenerilor de dialog norvegieni, că numeroși români sunt speriați de această instituție, mulți preferând să-și trimită copiii în România.

Când și-au văzut copiii ultima oară? V-au spus în ce stare se află copiii? Le este dor de casă?

Mai bine de 2 luni, soții Bodnariu nu au avut voie sa comunice cu fetele cele mari. Mai mult decât atât, am aflat că există două scrisori pe care aceste fete le-au scris pentru părinți, iar acestea au fost ascunse.  În toate discuțiile pe care le-am avut cu autoritățile norvegiene, eu am insistat asupra faptului că nu e normal ca cei 5 copiii să fie plasați în trei familii diferite, aflate la sute de kilometri distanță…

bodnariu

Este adevărat că o familie surogat poate câștiga până la 120.000 de euro pe an?

Este foarte adevărat. Sumele primite de cei ce îngrijesc copii în plasament sunt  foarte mari, astfel că putem suspecta existența unor interese materiale în activitatea  Barnevernet. Aș dori totodată să mai dezvălui o informație care mi-a fost transmisă de un român care locuiește în Norvegia: într-o zi copilul i-a povestit că un alt copil, norvegian, care se afla în plasament, le povestea colegilor cum își șantaja părinții naturali, cerându-le să îi cumpere diverse obiecte costisitoare, amenințându-i că în caz contrar el ar putea fi plasat într-o altă familie care își permite să îi facă acele cadouri pe care le dorea. Oare acesta este modelul de educație pe care doresc să îl instituie norvegienii ?

Continue reading  JURNALIȘTII.RO

2 thoughts on “MARIA GRECEA: «Cea care a investigat cazul este colega lui Ruth Bodnariu de la școala de asistenți medicali. A fost invidie colegială»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.