Senatorul Viorel-Riceard BADEA: În 25 ianuarie, intervenție de susținere a situației familiei Bodnariu în plenul Parlamentului European

viorel-badeaSenatorul Viorel-Riceard Badea, membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, a luat cuvântul pe 25 ianuarie în plenul Adunării, în cadrul dezbaterii libere, susținând o intervenție referitoare la situația familiei Bodnariu.

Potrivit senatorului român, decizia autorității norvegiene de protecția copilului (Barnevernet) din regiunea Sogn og Fjordane, județul de reședință al acestei familii, de a-i separa pe Marius și Ruth Bodnariu de cei cinci copii ai lor este total abuzivă și disproporționată, întrucât, potrivit legislației norvegiene, măsura separării copiilor de părinți se ia doar în ultimă instanță.

Mai mult, această măsură a fost pusă în executare prin recurgerea la forță, inclusiv în cazul unui bebeluș de 3 luni care a fost privat de alăptare și de afecțiunea maternă atât de necesare la o asemenea vârstă.

Totodată, a relevat faptul că nu a fost parcursă niciuna dintre etapele intermediare: anchetă socială, consiliere psihologică sau mediere, etape care puteau stabili circumstanțele de fapt și puteau legitima luarea unei decizii în deplină cunoștință de cauză.

Continue reading www.timpromanesc.ro  

*

Notă: sublinierile ne aparțin

VIDEO

One thought on “Senatorul Viorel-Riceard BADEA: În 25 ianuarie, intervenție de susținere a situației familiei Bodnariu în plenul Parlamentului European

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.