ANTENA3 – A primit un răspuns bazat pe “Un comitet imparțial al autorităților locale” din Norvegia!

elisabeth_johansen_133x180RUȘINE, NORVEGIA!

Partea norvegiană are un discurs rigid care niciodată nu lasă loc liber probelor și argumentărilor de ultim  moment. În orice situație ei se prezintă din spatele unei legislații “Barnevernet” de tip nazist, de-a-ți închide gura indiferent ce ai zice sau ai face,   deloc străine de starea de lucruri din vremea lui Adolf Hitler sau de aceea a comunismului din România  lui Nicolae Ceaușescu sau din  Rusia sovietică a lui Lenin, Stalin, Brejnev și ceilalți.

Norvegienii “barnevernet”-iști se cred  impecabili apărați de  o legislație stalinistă, abuzivă și nedreaptă, acționând împotriva drepturilor elementare ale libertății omului și moralei creștine. Dar toți cei care cercetează starea de lucruri din Norvegia constată că legislația Barnevernet este  dictatorială (de stat în Stat), care, în instanțele Norvegiei se manifestă ca o făcătură, pur și simplu un simulacru, un teatru ieftin și subțire, cu un limbaj de lemn apriori “gândit”, mergând (orice s-ar întâmpla) în direcția rigidă, iresponsabilă și  prestabilită.

Toți actorii abuzului de care vorbim aici sunt plătiți de Statul Norvegian (judecători, avocați, ziariști) care joacă după partitura prestabilită. E drept, mai sunt unii care ies din șablonism, unii istorici, avocați, ziariști – care sunt mai târziu condamnați de anumite instanțe și puși la stâlpul infamiei.

Una peste alta, din cele declarate mai jos de Elisabeth Johansen (Communication Advisor and Web Editor, The Ministry of Children, Equality and Social Inclusion, Department of Communications), ea spune cam ceea ce se știa, ba în plus (poate “au aflat ei” ceea ce se zice că e un secret de “lucru” al Barnevernet, nedivulgat…) vine cu o minciună grosolană:  Pentru informarea dumneavoastra, atat mass media Norvegiana cat si cea Romana au relatat despre faptul ca parintii erau acuzati de violențe asupra copiilor lor. –   Expresie (declarație) pe care noi o catalogăm drept calomnioasă și mincionasă, scoasă oricând din jobenul circarilor (clovnilor) la care ne-am referit mai sus.  RUȘINE, NORVEGIA!

*

Am citi recent că mulţi dintre noii lideri politici, în special cei din Europa de Est, au studiat cu burse de la Fundaţia Soros, aşa că nu trebuie să ne mirăm de legile pe care ei le vor propune în viitor.

Norvegia se înscrie pe aceeaşi linie cu Europa şi America, dar probabil că ei au făcut un pas în faţă. Dacă ceilalţi lucrează deocamdată doar la capitolul îndoctrinare, Norvegia a trecut la politici agresive făţişe. Pe baza unor învinuiri închipuite, uneori de-a dreptul absurde, iar altele smulse prin intimidare de la minori cu vârste între 5 şi 10 ani, vin agenţii Barnevernet şi răpesc copiii din familiile lor, ca să-i încredinţeze apoi altor familii spre adopţie. O astfel de procedură, fără nici un fel de garanţie juridică, este demnă de un stat totalitar, unde funcţionarii slugarnici fac tot ce li se dictează de la centru, iar omul de rând nu ştie nici de ce este acuzat şi nici nu are posibilitatea să se apere“. (Beni Drădici,  în articolul său Ce au în comun Faraonul Egiptului, Nebucadneţar, Irod şi Barnevernet? din Accente)

*

După cum cazul de prigonire al  sfântului apostol Pavel – ca martor al lui Isus Hristos –  a trebuit să ajungă la Roma, înaintea lui Cezar,  probabil că și cazul de persecuție al unei famili de româno-norvegieni creștini din Norvegia  – familia Bodnariu – trebuie să ajungă pe calea undelor peste tot în lume,  să slujească de mărturie, într-un fel sau altul, fiecăruia care ia cunoștință de această dramă existențială. S-a spart (în sfârșit) buboiul “Barnevernet”-ului și miroase greu în toat lumea, putregaiul norvegian. Se așteaptă deratizare grabnică, dezinfecție, schimbare de legislație în Norvegia, lăsarea din ghiare a copiilor nevinovați și întoarcerea grabnică în familiile lor iubitoare.

***

Emisiunea Punctul de intalnire  de la ANTENA 3 va prezinta in exclusivitate raspunsul primit prin cabinetul premierului Norvegiei Erna Solberg de la Ministerul Copilului si Familiei :

Aveti cunostinta despre uriasa dezbatere si protestele pentru cazul familiei Bodnariu?

Stim ca acest caz a fost subiectul unor dezbateri si proteste in strainatate. Ministerul Copilului, Egalitatii si Incluziunii Sociale precum si Ministerul Afacerilor Externe si Directoratul Copilului, Tineretului si Familiei au primit scrisori cerand interventii, in plus față de cateva cereri ale mass media in legatura cu acest caz.

Vreo autoritate din Romania a cerut sa aiba discutii oficiale cu guvernul norvegian?

La Ministerul Copiilor, Egalitatii si Incluziunii Sociale a avut loc intalnirea cu ambasadorul Romaniei saptamina aceasta. Saptamina viitoare va fi o intalnire cu delegatia din Parlamentul Romaniei.

Care este opinia dumneavoastra in cazul Bodnariu?

Eu nu pot comenta un caz specific despre protectia copilului, nici Ministerul nu o poate face. Ministerul Copiilor, Egalitatii si Incluziunii Sociale este responsabil pentru politica generala in legatura cu protectia copiilor, autoritatile locale de protectia copilului sunt responsabile pentru felul in care gestioneaza cazurile particulare.

Va rog sa aveti in vedere faptul ca Ministerul nu are autoritatea sa intervina ori sa dea instructiuni serviciilor locale de protectie a copilului. Cazurile concrete fac subiectul unei stricte confidentialitati si doar partile implicate au acces la documentele din dosarul respectiv. Un comitet impartial al autoritatilor locale cu atributii sociale sau judecatoria districtuala sunt responsabile pentru emiterea unui ordin de protectie. Aceste comitete nu pot primi instructiuni din afara.

Un ordin de protectie este necesar și in interesul cel mai bun al copilului. Plasarea unui copil in afara familiei sale fără consimtamantul parintilor este o masura de ultima optiune. Un ordin de protectie este emis doar cand copilul este subiectul unei neglijente grave, supus relelor tratamente sau abuzului. 

Vreau sa subliniez ca practicile religioase ca atare nu sunt un motiv care sa justifice plasarea copilului spre adoptie fara consimtamantul parintilor.

Pentru informarea dumneavoastra, atat mass media Norvegiana cat si cea Romana au relatat despre faptul ca parintii erau acuzati de violențe asupra copiilor lor.

Cele mai bune salutari,
Elisabeth Johansen
Communication Advisor and Web Editor
The Ministry of Children, Equality and Social Inclusion
Department of Communications
*

(Sursa: Radu Tudor, Antena3 –  http://www.antena3.ro/actualitate/raspuns-copii-bodnariu-norvegia-antena3-335482.html)

2 thoughts on “ANTENA3 – A primit un răspuns bazat pe “Un comitet imparțial al autorităților locale” din Norvegia!

  1. Pingback: MINISTERUL COPIILOR, EGALITĂȚII ȘI INCLUZIUNII SOCIALE DIN NORVEGIA A RĂSPUNS OFICIAL LA SCRISOAREA ANALISTULUI POLITICO-MILITAR RADU TUDOR | TOMISTHECAT.RO - BLOG TOMIS THE CAT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.