38 de familii din diferite ţări sunt afectate de ideologia Barnevernet din Norvegia

stop-BCând eram un adolescent, îmi amintesc de un frate din satul vecin ce a predicat odată în biserica noastră din Isaia cap. 8, punând accentul pe acea frază „grăbeşte-te de pradă, aruncă-te asupra prăzii”. Acolo este vorba de un copil ce a primit acest nume în mod simbolic, deoarece ameninţarea Asiriană bătea la uşă, iar Israelul ce se depărtase de Dumnezeu era condamnat să asiste neputincios la invazia străină cu toate urmările ei. „Chipul lumii acesteia este o ameninţare pentru noi”, spunea fratele respectiv „şi intenţia lumii este să ne ia copiii şi uneori asistăm neputincioşi cum vrăjmaşul se aruncă furibund asupra prăzii”.

Câtă dreptate avea el atunci şi îndrăznesc să identific aici chiar şi o notă profetică. Nu este de ajuns că lumea de azi ne seduce copiii, folosind toate mijloacele disponibile şi fără să-i pese de costuri, ci în ultimul timp vedem cum strategia devine tot mai agresivă şi mai bine coordonată. Ţinta este familia, pe care au redefinit-o, i-au lărgit sensul şi i-au subminat bazele. Părinţii pot să divorţeze, mamele pot să avorteze, fetele şi băieţii pot locui împreună fără să treacă pe la starea civilă, ca să nu mai vorbim de tot ce ţine de homosexuali, lesbiene, bisexuali şi trans-sexuali.

Acum se încearcă discreditarea părinţilor care mai cred în valorile biblice ale familiei şi educaţiei, iar o ţară cum este Norvegia vrea să arate lumii că este vârful de lance în această luptă ce se dă pentru copiii noştri. Am urmărit de aproape cazul familie Bodnariu, cărora statul norvegian le-a răpit copiii, iar cazul acesta a ajuns în presa internaţională. Am citit articole în presa de limbă engleză cum este Christian Today (2 articole), The Christian Post (3 articole), Charisma News şi probabil mai sunt şi altele. Presa de limbă spaniolă de asemenea a preluat cazul, amintind aici Noticia Cristiana, Protestante Digital şi Religion en Libertad (2 articole). Ceea ce demonstrează atât amploarea pe care a luat-o acest caz, cât  şi gravitatea acestuia.

Ceea ce mi-a reţinut cel mai mult atenţia este cel de-al doilea articol publicat de Religion en Libertad, un site catolic, dar care tratează subiectul cu seriozitate, obiectivitate şi profesionalism. Articolul este intitulat „38 familias de varios países denuncian a Noruega por secuestrar a sus hijos: la turbia Barnevernet” şi parte din acest material vreau să-l pun la dispoziţia dumneavoastră în rândurile următoare:

38 de familii ce provin din Norvegia, Polonia, Lituania, Slovacia, Republica Cehă, Statele Unite, România, Brazilia, Filipine, India, Turcia şi Irak, au semnat o scrisoare de protest la începutul lunii decembrie, scrisoare ce este destinată Comisiei Europene, Parlamentului European, Papei Francisc şi Naţiunile Unite, în care sunt denunţate abuzurile statului norvegian ce le-a sechestrat copiii, pe care îi reţine în circumstanţe lipsite de transparenţă şi la limita legislaţiei internaţionale. Textul scrisorii de protest a fost trimis de asemenea tuturor europarlamentarilor.

barnevernet_rusia-300x224Norvegia este o ţară ce nu aparţine Uniunii Europene, dar aceste familii, unite în

platforma Stop Barnevernet,

cer ca Uniunea Europeană să nu treacă cu vederea acest protest, ci din contră să facă front comun pentru apărarea acestor copii ce sunt reţinuţi fără nici o logică de către Norvegia.

Critica este dirijată în special împotriva Barnevernet, acest serviciu de „protecţie infantilă” ce îi convoacă pe agenţii de poliţie şi împreună iau copiii din familiile lor, fără ordin şi fără proces judiciar, pe care îi îndepărtează de familiile lor şi apoi îi încredinţează altor familii, fără a se trece printr-un proces judiciar complet, ci doar printr-o decizie a unei comisii interne de probleme familiale numită „fylkesnemnda”. Tot acest proces, prin care copiii sunt răpiţi din casele lor, este de o opacitate proverbială.

Copiii sugari sunt smulşi din braţele mamelor

Familii din ţări atât de diferite precum Brazilia, Filipine, India, Rusia sau Turcia se întâlnesc în aceiaşi tristă şi inexplicabilă experienţă: copiii le sunt smulşi pur şi simplu din braţele lor. Funcţionarii guvernului şi poliţiştii se arată impasibili faţă de plânsul mamelor şi bineînţeles al copiilor, pe care îi iau să-i ducă cu ei, fără ca părinţii să poată face ceva.

Televiziunile din Lituania şi Republica Cehă în special, au condamnat abuzurile comise faţă de emigranţii din ţările lor şi au difuzat materiale video ce îţi fac părul măciucă. Violenţa fizică pe care poliţia o foloseşte în astfel de cazuri este moderată, dar ruptura familială produsă este exagerată şi nu are nici o justificare. Nu există justificare de asemenea, nici în refuzul autorităţilor ca aceşti copii să fie încredinţaţi bunicilor sau altor rudenii ale părinţilor.

Şi ce este şi mai absurd, este ca doi fraţi să fie separaţi şi încredinţaţi la două familii diferite, cum este cazul fraţilor Michalak, ce provin din Republica Cehă, a căror caz Parlamentul de la Praga îl urmăreşte de aproape. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul fraţilor Bodnariu, ce au fost separaţi şi încredinţaţi la familii diferite.

O plângere fără argumente … şi poţi să nu-ţi mai vezi copiii

Scenariul este întotdeauna acelaşi”, spune coordonatoarea internaţională de la Stop Barnevernet. „La început cineva face o plângere dar fără o bază argumentată. Părinţii stupefiaţi şi doborâţi, privesc cum le iau copiii din motive neînţelese şi la început colaborează cu autorităţile şi fac ceea ce li se spune. Urmează recomandările de la Barnevernet de a nu opune rezistenţă, de a nu face publicitate cazului şi să aştepte cu răbdare să poată să-şi vadă copiii … ce va fi de doar câteva ore pe an, şi acest lucru în prezenţa funcţionarilor Barnevernet şi ai poliţiştilor”.

Fără proces, fără dovezi –  o comisie cu puteri depline

Textul pe care protestatarii l-au trimis instituţiilor amintite mai sus, dă mai multe detalii:

Suntem trataţi ca nişte asasini cu toate că nu există nici o evidenţă de vreun abuz fizic”, denunţă părinţii. „Nu există nici o dovadă că am fi făcut vreun lucru ilegal cu copiii noştri. Destinul vieţilor şi familiilor noastre îl decide aşa numita „fylkesnemnda”, o comisie de probleme familiale, asemănătoare unui tribunal ce dictează când putem să ne vedem copiii – dacă chiar putem să-i vedem totuşi – şi copiii noştri sunt daţi în adopţie cu forţa”.

Aceste comisii sunt ca şi un tren ce nu mai poate fi oprit. Sunt capabili să falsifice documente şi rapoarte a experţilor şi avem dovezi concrete pe care le putem arăta”, asigură părinţii.

Şi dacă returnează un copil, nici nu explică, nici nu-şi cer scuze

Unii dintre noi au reuşit să-şi primească înapoi copiii, chiar dacă în circumstanţe mai mult decât anormale. Nu s-a pus problema niciodată recompensării părinţilor pentru daunele aduse, nici nu s-au adus explicaţii pentru ce s-a făcut acest lucru şi nici nu ne-au cerut iertare niciodată”, se mai spune în text.

Continue reading  ACCENTE

Autor Beni Drădici, 13 Decembrie 2015

http://benidradici.com/38-de-familii-din-diferite-tari-sunt-afectate-de-ideologia-barnevernet-din-norvegia-2/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.