21 de lucruri în care crede Donald Trump

donald-trump-cadrul-emisiunii-celebrity-apprenticeby HotNews.ro/articole,  Autor/I.C.

Donald Trump conduce cursa pentru nominalizarea unui candidat republican la președinția SUA.

BBC a realizat o lista cu 21 de politici si idei, majoritatea controversate, enuntate de Trump de-a lungul timpului.

Cineva mi-a spus ca sunt un Ernest Hemingway în 140 de caractere. (Donald Trump)

1. Arabii americani au aplaudat atacurile din 11 septembrie asupra World Trade Center. Trump a afirmat in repetate randuri ca pe data de 11 septembrie 2001, dupa ce doua avioane au intrat in Turnurile Gemene, mii de arabi americani au sarbatorit in New Jersey. Trump sustine ca astfel de demonstratii publice “iti spun ceva” despre musulmanii care traiesc in SUA, insa nu exista nicio relatare in mass media care sa vorbeasca despre asta.

2. Moscheile din SUA ar trebui tinute sub supraveghere continua. Trump crede ca legea americana ar trebui sa prevada ca toti musulmanii sa fie urmariti de autoritati, masura facand parte din eforturile antiteroriste. A retras in timp afirmatii privind crearea unei baze de date in care sa para toti musulmanii americani, insa sustine ca nu il intereseaza faptul ca supravegherea moscheilor este vazuta ca fiind o masura “incorecta politic”.

3. SUA ar trebui sa foloseasca simularea inecului si alte metode “dure de interogare” in lupta sa impotriva Statului Islamic.
Candidatul republican spune ca astfel de metode sunt “nimica toata” prin comparatie cu tacticile folosite de militanti, precum decapitarile.

4. Trump ar “bombarda Statul Islamic pana l-ar face praf si pulbere”.Republicanul sustine ca niciun alt candidat nu ar fi la fel de dur ca el in privinta Statului Islamic si ca ar slabi puterea militantilor taindu-le accesul la petrol.

5. Va crea un cod fiscal simplu. Trump vrea ca toata lumea care castiga mai putin de 25.000 de mii de dolari pe an sa nu plateasca nicio taxa pe venit. Acestia ar urma sa depuna la autoritatea fiscala o singura pagina pe care sa scrie “Eu am castigat” (“I win”). Totodata, Trump sustine ca ar diminua taxele pe afaceri la 15% si ca ar permite multinationalelor care detin banii in conturi din strainatate sa isi repatrieze banii cu o taxa de 10%.

6. Managerii de fonduri de investitii “nu sunt trasi la raspundere pentru crime” de catre actualul cod fiscal american. Trump si senatorul democrat Elizabeth Warren au pareri asemanatoare pe acest subiect, considerand ca managerii de fonduri de investitii si cei ultra-bogati nu platesc suficiente taxe. Cu toate acestea, cand a venit timpul sa prezinte aspectele specifice ale planului sau, analistii sustin ca managerii de fonduri de investitii ar beneficia, de fapt, de o taiere a taxelor, odata cu clasa de mijloc.

7. Vrea sa contruiasca “un mare, mare zid” intre SUA si Mexic. In comentariile facute la inceputul campaniei, Trump a sugerat ca mexicanii care vin in SUA sunt, in marea lor majoritate, infractori. “Vin cu droguri, aduc infractiuni si sunt violatori”, a afirmat Trump. Un zid construit la granita, sustine Trump, nu ii va tine in afara tarii doar pe mexicanii fara drept de intrare, ci si pe imigrantii sirieni. Magnatul american mai crede ca Mexicul ar trebui sa finanteze constructia zidului, ale carui costuri au fost estimate de analistii BBC ca fiind cuprinse intre 2,2 miliarde si 13 miliarde de dolari.

8. Ar impune deportarea in masa a circa 11 milioane de imigranti ilegali care traiesc in SUA. In pofida criticilor ca aceasta idee este nu doar xenofoba cat si prohibitiv de scumpa – 114 miliarde de dolari, potrivit estimarilor BBC – Trump sustine ca planul sau de deportare este pe cat de posibil, pe atat de uman. Mai mult decat atat, reforma imigratiei va pune punct “cetateniei prin nastere”, politica de acordare a cetateniei americana oricarui copil de imigrant ilegal care s-a nascut pe teren american.

9. El si Vladimir Putin s-ar “intelege foarte bine”. Intr-un interviu pentru CNN, Trump a declarat ca, desi intre Putin si Obama exista o antipatie care ii impiedica sa negocieze, el nu ar avea aceasta problema si s-ar “intelege probabil foarte bine cu el. Nu cred ca vom avea genul de probleme pe care le aveti acum”.

10. SUA ar trebui sa investeasca mai mult in tratamentul bolilor mentale pentru a nu mai exista cazuri de atacuri armate in masa. Cu toate acestea, Trump nu crede ca un control mai mare asupra armelor reprezinta raspunsul la aceasta problema. Intr-o luare de pozitie cu privire la tema armelor, Trump a dezvaluit ca are un permis pentru a purta o arma ascunsa, iar cand vine vorba de interzicerea armelor, “Guvernul nu are ce cauta sa dicteze ce tip de arme au dreptul sa detina oamenii onesti, buni”. De asemenea, Trump s-ar opune unei extinderi a verificarilor istoricului unei persoane.

Citii AICI continuarea

Sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-international-20619365-21-lucruri-care-crede-donald-trump.htm

Advertisements

One thought on “21 de lucruri în care crede Donald Trump

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s