SUA: Dependența adolescenților de industria de internet este în plină ascensiune

 

trail-hiking-electronic-addiction-programÎn SUA se deschid centre de tratament pentru dependența de internet, însă experții în sănătate mintală nu s-au pus de acord dacă timpul excesiv petrecut de cineva pe web califică o tulburare ulterioară.

Recuperarea începe cu o detoxificare și prezența unor grupuri suport. Sau cu lucrători care îi țin departe de aparatura electronică – pusă în containere marcate “pericol biologic“. Ori prin excursii departe, în deșert, pentru a afla abilitățile necesare pentru a supraviețui cu această sălbatică dependență.

 Dependența de internet este  un flagel de proporţii epidemice: LINK – (Buletinul informativ AFR din 10 Noiembrie)

Bine ați venit în lumea de tratament a dependenței de Internet! Pe fondul unui val de teamă că tehnologia dă peste cap viețile noastre, în întreaga țară a SUA s-au înființat instituții promițătoare pentru a trata problema de a sta  prea mult timp online. Tratamentul e conceput să satisfacă adolescenți și adulti, și variază de la clinici la neconvenționale: Acestea prevăd înnoptări în spital, retragerea intoxicării cu digitale, tabere de  terapie-izolare în locuri fără acces la internet, și medici psihiatri care prescriu medicamente și practică  terapia de consiliere.

În jurul unor astfel de programe se găsesc o mulțime de pacienți dependenți de inernet, insistând asupra faptului că tratamentul poate schimba viata, dar cu toată popularitatea lui în creștere, medical suntem într-o zonă gri. Dependenta de Internet încă nu este listată ca un diagnostic oficial în the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, și experții în sănătate mintală nu s-au pus de acord asupra faptului dacă atașamentul excesiv de tehnologie ar trebui să fie luat în considerare ca o dependență, cu atât mai puțin cum să-l trateze.

* * *

“Aceasta este frontiera. Este un pic sălbatic, sălbatic..”, spune Jason Calder, consilier clinic de sănătate mintală în Utah și director al programului de recuperare terapeutică a adolescenților dependenți de Internet.

Outback oferă părinților chestionare pentru potențialii pacienți pentru a evalua gravitatea situației și pentru a identifica orice condiții/cauze care stau la baza sănătății mintale, care ar putea onduce fiul sau fiica la abuzul de tehnologie. Steagul roșu de alarmă include schimbări în modul de alimentație sau de dormit, precum și de reducere a timpului petrecut online.

De foarte puțin timp, unii părinți, ca ultimă instanță iau decizia de a-și trimite copilul la Outback. Primirea de către adolescent a unui tratament de bază poate arăta si ce simt, faza în care sunt, cum să se organieze intervenția. Griffin, un fost pacient în vârstă de 16 ani al cărui nume real nu este public, pntru a-i proteja intimitatea, s-a trezit brusc într-o noapte în Ținutul său din Orange, California. El  a fost dus departe de casă, de acel mediu, pentru a se regăsi. “Am fost foarte confuz. Mă gândeam că nu știu unde mă aflu”, își amintește el. “Mi-au spus că ei  doresc doar să mă fac bine.”

Griffin a fost condus de acasă la aeroport, și a urcat într-un avion spre Utah. Apoi, el a fost dus sediul Outback din Lehi. După consumarea unui examen medical de rutină pentru a  se asigura că este apt fizic pentru tratament, Griffin a fost dus în acel loc de deșert.

Experții de sănătate mentală, care spun că există dependență de Internet, sunt promți în a sublinia că, pur și simplu numărul orelor petrecute online nu este suficient pentru un diagnostic. În schimb, spun ei, utilizarea internetului trebuie că afectează în mod negativ și semnificativ relațiile și viața de zi cu zi, munca, sau sănătatea, pentru a se califica ca o dependență. Mama lui Griffin, Noelle, 43, spune că înainte de merge la Outback, el evita prietenii și familia, și neglia  școala pentru a juca jocuri video online, ore în șir. Noelle spune că Griffin se lupta cu o stare de anxietate si de depresie, și crede că fiul ei a apelat la jocuri de noroc pe Internet ca o modalitate de a face față.

Citiți AICI, în limba engleză, continuarea.

*

Sursa: http://www.theatlantic.com/technology/archive/2015/11/the-rise-of-the-internet-addiction-industry/414031/

Foto: https://www.outbacktreatment.com/outback-program/unplugged/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.