Administrația Obama: Anunță că nu va mai aloca fonduri federale şcolilor care refuză accesul băieţilor transgender la toaletele fetelor!

locker4n-1-web by Fiona Ortiz

Chicago (Reuters) – Guvernul SUA, luni, a constatat că într-un liceu al unui cartier suburban din Chicago, un elev transgender a fost discriminat. A dat ca termen o lună de zile, ca școală să prevadă condiții de acces complete în vestiarul fetelor, altfel școala va pierde fondurile federale.

Elevul, care nu a fost numit, iar American Civil Liberties Union, care a făcut plângerea în numele ei, a aplaudat măsurile Guvernului, în timp ce districtul școlar le-a numit ” serios exagerate”.

După o anchetă la o plângere din 2013, prin ACLU (American Civil Liberties Union:Organizație națională de avocați care pledează pentru drepturile individuale, în legiferarea și educarea publicului), și luni bune de de negocieri, Biroul Departamentului de educatie pentru drepturile civile au găsit Township High School District 211că au fost încălcate regulilor federale de nediscriminare.

locker2-35341Districtul regional spune că elevii transgender pot folosi dulăpiorul din camera aferentă genului de sex identificat, pentru a se schimba, și dușul privat. Guvernul a declarat că existența unui loc de schimbare separat a fost discriminatorie, deoarece a supus elevul la stigmatizare și tratament diferit.

Cazul este văzut ca unul de conștientizare în extinderea și clarificarea normelor federale privind problemele de transgender cu accesul acestora în vestiar.

La mijlocul lunii octombrie într-un Districtul Școlar, cu cinci licee și două școli alternative mari în Chicago de vest, a sfidat guvernul, și continuă să refuze accesul deplin în vestiar pentru elevul transgen.

Adjunctul Secretarului Pentru Drepturile Civile al USA, Catherine Lhamon, a vorbit despre nesupunere la lege al liceului: “Toți elevii merită posibilitatea de a participa în mod egal la programele și activitățile școlare – acesta este un drept civil de bază”, a spus ea într-o declarație.

“Această decizie mă face extrem de fericită – din cauza a ceea ce înseamnă pentru mine, personal, și pentru mulți altii”, a spus elevul într-o declarație lansată de ACLU. “Politica Districtului regional m-a stigmatizat de multe ori să mă simt că nu sunt o “persoană normală””

Districtul școlar a spus că problema este critică pentru școli la nivel national. Inspectorul Daniel Cates a spus într-o declarație că “ceea ce oferim este rezonabil și onorează demnitatea fiecărui elev.”

Anul trecut, Ditrictul a primit 6 milioane $ bani contingent federal privind respectarea normelor de nediscriminare.

Elevul din acest caz se identifică ca fată de ani de zile; în catalogul școalii este înregisrată ca elev de sex feminin, iar în echipele de sport joacă cu fetele și folosește toaletele fetelor.

Districtul școlar a asigurat elevilor distincți, facilitți de a se schimba în cele trei vestiare cu perdele de confidențialitate, folosite în programele de educație fizică,de înot și atletism, în conformitate cu concluziile guvernului federal.

(Raport by Fiona Ortiz; Editarea de David Gregorio)

***

Sursa: http://news.yahoo.com/u-orders-girls-locker-room-access-transgender-illinois-232949342.html

foto1: http://www.nydailynews.com/news/national/chicago-district-discriminated-transgender-student-article-1.2421892

foto 2: http://www.sdgln.com/news/2015/11/03/feds-order-high-school-let-transgender-students-use-girls-locker-room#sthash.BfPBo0zQ.dpbs

Sursa link articol: http://saltmin.com/2015/11/10/buletin-informativ-afr-2/

Traducere și adaptare: George Danciu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.