Harvest Metanoia Viena – Un proiect care a falimentat

2015-10-03_14h44_04by Paul Morar

Zilele trecute am descoperit o chestie interesanta: Desi in Romania tot mai multe biserici sunt acaparate de rețeaua Harvest-Metanoia condusa de megastarul Cristian Barbosu, in capitala Austriei exista o mica biserica de români care in urmă cu câteva luni au decis că e mai bine să părăsească aceasta rețea după vreo 4 ani de colaborare. Deci se poate!

Motivele nu le cunosc… dar o variantă cosmetizată o găsiti pe pagina celor de la biserica “Hosanna Vienna“:

“În Iunie 2010 biserica a ținut primul serviciu public de închinare într-o sală de teatru din sudul Vienei. În același an în Octombrie, biserica noastră a intrat într-un parteneriat cu Harvest Bible Fellowship (HBF) din USA devenind una din bisericile Harvest din întreaga lume. În August 2012 cu ajutorul lui Dumnezeu și prin intermediul HBF, în biserica noastră a fost numit ca pastor fratele Cristian Pană, care în prealabil a slujit ca pastor în biserica soră Harvest Metanoia Ploiești. Timp de aproape 5 ani de zile am fost binecuvântați să beneficiem de un real ajutor din partea HBF în ce privește echiparea „sfinților în vederea lucrării de slujire pentru zidirea trupului lui Cristos“. Dumnezeu a folosit acest parteneriat, El aducând rod în viața oamenilor din comunitatea noastră, dar și în a celor care ne-au vizitat. Am trăit momente de bucurie la fel cum am trecut și prin momente de încercări și văi adânci, dar privind înapoi vedem Mâna lui Dumnezeu la lucru de la bun inceput.

În februarie 2015 parteneriatul cu HBF și cu fratele pastor Cristian Pană a luat sfârșit. Credem cu tărie în suveranitatea lui Dumnezeu care în nemărginita Lui înțelepciune ne-a așezat împreună o perioadă de timp pentru a ne completa unii pe alții.”

Dati-mi voie sa cred ca marturisirea de mai sus nu reprezinta chiar realitatea. Nu vreau sa-i fac mincinosi pe cei de la Hossana Viena si inteleg oarecum limbajul corect politic pe care il folosesc… dar tare ma tem ca pe lângă “Mâna lui Dumnezeu” si-a strecurat si Michiduță coada in parteneriatul lor cu cei de la HBF… si probabil că nu sunt singurul care se întreabă: “Dacă acest parteneriat a fost o binecuvântare așa de mare… de ce totuși cei de la Hosanna Viena s-au lepădat atât de HBF cât si de pastorul importat de la Harvest Metanoia Ploiești?

Să se fi prins cumva si altii de schemele abuzive si manipulative ale celor de la Harvest Metanoia?

Sursa: http://vegheaza.com/2015/10/03/harvest-metanoia-viena-un-proiect-care-a-falimentat/ 

foto: http://www.harvestmetanoiavienna.org/images/galerii/sarbatoarea_recunostiintei/026.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.