CUVÂNTUL ORTODOX: AMBASADA NORVEGIEI din România acuzată de MINCIUNĂ de un politician norvegian

VMan-P536623

ISTORIC SINISTRU AL ABUZURILOR statului norvegian asupra copiiilor/ IDOLATRIA FAȚĂ DE OCCIDENT ȘI UMILITOAREA POSTURĂ A AUTORITĂȚILOR ROMÂNE

“Procesul judiciar este o iluzie. Cazurile de până acum arată că niciodată acuzații nu au câștig de cauză…

FotoȘ ilustratie pe pagina de Facebook Stop Barnevernet- Praha - Protest proti praktikám norského Barnevernetu

Foto: ilustratie pe pagina de Facebook Stop Barnevernet- Praha – Protest proti praktikám norského Barnevernetu

Jan Simonsen, fost membru al Parlamentului Norvegian si al Comitetului de Afaceri Legale si Drepturi ale Omului din Consiliului Europei, acuza Ambasada Norvegiei din Bucuresti, intr-un ziar praghez, de minciuna. El critica vehement Barnevernet pentru abuzurile comise zilnic asupra familiilor norvegiene si straine, precum si criteriile aberante pe care aceasta institutie le aplica atunci cand decide sa ia fortat copiii de la parinti.

Redam opinia lui Simonsen, remarcand, totodata, ca cei din Romania care au aprobat actiunea Barnevernet in cazul familiei Bodnariu au invocat ”increderea in institutii” drept argument. In unele cazuri, ca cel de aici, s-au tradus articole ale unor jurnalisti norvegieni, pentru a ni se aduce aminte ca Barnevernet, vezi Doamne, nu este Statul Islamic. Valoroasa informatie, nu credeti? Dincolo de sofismul rizibil si de prejudecata care nu vede abuzuri intr-o țară doar pentru că aceasta este din ”luminatul Occident”, remarcăm si ignorarea acelor norvegieni, politicieni, avocati, oameni de stiință, care critică dur Barnavernet. Si nu, nu sunt nici refugiati, nici estici europeni care au alte obiceiuri culturale. Simonsen, autor al unui blog de succes in Norvegia, a publicat deja un articole si despre cazul Bodnariu.

480x

Ambasada Norvegiei din Bucuresti a comunicat despre Serviciul de Protectie a Copilului norvegian (Barnevernet) pe pagina sa web. Comunicatul contine, probabil, acelasi tip de informatie pe care celelalte ambasade ale Norvegiei le raspandesc in alte țări, cum ar fi Republica Ceha.

Comunicatul este inadecvat si, in parte, mincinos.Are scopul de a promova o imagine roz a unui sistem care e resimțit de mii de norvegieni drept abuziv si care a provocat largi proteste nu doar în Bucuresti, ci si in alte capitale europene, dar si în Norvegia. 

Ambasada comunica: ”In 2014, aproximativ 53. 000 copii au primit asistență de la Serviciul de Protectie a Copilului. Mai mult de 8 din 10 din aceste cazuri au constat in măsuri voluntare de asistență pentru copii si familii.”

Numarul de copii care primesc asistenta de la Barnevernet este, bineinteles, complet irelevant in legatura cu problema in sine: că multi copii din Norvegia sunt luați de la părinții lor.

Statisticile Direcției pentru Copii, Tineret si Afaceri Familiale din Norvegia arată că 11.200 copii si tineri au trăit in centre de plasament in 2014. In cursul anului, 1.665 au fost luat involuntar de la părinții lor. In fiecare zi pe an, așadar, 3-4 copii sunt luați de la părinții lor.

Ambasada a comunicat că o decizie de transfer este eliberată de o curte norvegiană specială sau obisnuită, ”si numai când copilul este supus unor neglijențe serioase, maltratări sau abuz”, adăugând că ”plasarea unui copil in afara casei, fără consimțământul părinților, este întotdeauna o măsură de ultim rersort.”

Aceasta afirmatie este o alegatie serioasa, implicand, indirect, acuzatii grave impotriva parintilor, care au posibilitati precare de a se apara. Intr-un caz in care a fost implicata o mamă din Cehia, faptul ca ea a apelat la media a fost folosit impotriva ei in curtea de apel.

Afirmatia Ambasadei despre luarea copiilor de la parintii lor doar acolo unde exista ”neglijente serioase, maltratari sau abuz” este atat de departe de adevar incat poate fi caracterizata drept minciuna. Continue reading CUVÂNTUL ORTODOX

 

One thought on “CUVÂNTUL ORTODOX: AMBASADA NORVEGIEI din România acuzată de MINCIUNĂ de un politician norvegian

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.