Toni Berbece: Rupe…

Rupe din timpul tău și stai tăcut ascultând durerea unui om care nu are cui să i-o spună. Nu te vei simți încărcat cu “problemele lui”, ci din contră, vei simți bucuria unui om eliberat, nu îți vei mai aduce aminte după o vreme ce ați vorbit, dar îți vei aduce aminte bucuria unei prietenii de nădejde.

Rupe din banii tăi, poate din puținii pe care-i ai, și dă celui ce nu are deloc. Vei observa că nu te simți mai sărac, ci din contră mai bogat cu mai puțini bani în cont sau buzunar, dar cu inima mai plină, pentru că bogăția, cum spune un cântăreț autohton, stă în inimi nu în foi.

Rupe din bunurile tale, dăruiește o haină, o cămașă, un fes, orice, pentru că Tabita a fost înviată din morți de văduvele îmbrăcate de ea. Mai bună decât terapia prin shoping este terapia prin dăruit din șifonierul tău, pune-te și scoate din ce ai, apoi mergi și dăruiește, vei simți Cerul în inima ta. Și de nu ți se va prelungi firul vieții pentru cât ai dăruit, cel puțin te vei duce acolo unde ți-ai strâns comoara.

Rupe din relaxarea ta și ajută, pune mâna pe o lopată și ajută la construirea unei case (la casa lui Superman din Vaslui pe care o începem pe 30 septembrie), pe o mătură și fă curat unor bătrâni sau ajută o mămică cu mulți copii, fă cumpărăturile unei persoane imobilizate la pat, fă temele cu un nepot, stai cu un copil mic ca părinții să se relaxeze. Toate acestea dau sens vieții, pentru că adesea devenim ca marea moartă primim tot ce ni se dă dar nu dăm nimic înapoi.

Cu prețuire,

Toni Berbece…

One thought on “Toni Berbece: Rupe…

  1. Pingback: Toni Berbece: Rupe… – Blog Creștin Ardelean Viorel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.