Ce te îngrijorează și te apasă… zdrobitor?

Povestea o tânără că înainte de nunta ei s-a agitat așa de tare, s-a stresat dorind a-i fi ca din povești,  a plâns așa de mult încât nu mai putea fi aranjată și că cel mai greu a fost că i-a tras o palmă zdravănă mirelui încât și-a rupt vreo trei unghii!

Dezamăgirea i-a fost mare, această tânără ar da oricând timpul înapoi pentru a repara ce a făcut, dar e prea târziu. Când se gândește la nunta ei, nu are cum să nu-și amintească de lacrimi, de palma dată mirelui și de durerea unghiilor rupte. De ce? Pentru că nu a știut să-și controleze emoțiile și frământările.

Odată m-am agitat așa de tare din cauza unui accident minor de mașină pe care l-am făcut în drum spre concediu cu familia încât am declanșat o arsură la stomac așa de mare că a trebuit să-mi anulez concediul și să-mi repar prin rugăciune și medicamente stomacul. Nu ar fi trebuit, mi-a părut rău pentru că nu mi-am controlat stăpânit grijile.

6. Smeriţi-vă, dar, sub mâna tare a lui Dumnezeu, pentru ca, la vremea Lui, El să vă înalţe.
7. Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi.
8. Fiţi treji şi vegheaţi! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită. (1 Petru 5:6-8)

Supuneți-vă, dar, lui Dumnezeu. Impotriviți-vă diavolului, si el va fugi de la voi. (Iacov 4:7)

Medicii ne spun că majoritatea bolilor au legătură cu stresul, iar dacă noi facem adesea față cu bine la stres sunt alții pe care-i ucidem lent prin stresul la care-i expunem. Însă cel mai mare medic, Isus Cristos, ne spune că stresul nostru și îngrijorările noastre nu doar că nu îmbunătățesc cu nimic situația, nici măcar nu ne ajută să luăm decizii bune, dar îl și dezonorează pe Tatăl nostru ceresc care știe ce ne trebuie și deja lucrează în a ne purta de grijă.

Așadar, nu te stresa, învață să lupți cu acest dușman din tine!

11. Îmbrăcaţi-vă cu toată armura lui Dumnezeu, ca să puteţi ţine piept împotriva uneltirilor diavolului.
12. Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti. (Efeseni 6: 11-12)

Toni Berbece

sursa

One thought on “Ce te îngrijorează și te apasă… zdrobitor?

  1. Pingback: Și zeul, și nimicul | heart beat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.