Femeile democrate rămân stană de piatră când Congresul aclamă interzicerea avortului târziu (Video)

O imagine eternă din Congresul Statelor Unite: un grup de reprezentante democrate, îmbrăcate în „sufragete albe”, stând așezate în tăcere de piatră în timp ce colegii ovaționează dorința președintelui Trump ca acest „Congres să adopte legislația care să interzică avortul târziu al copiilor care pot simți durere în pântecul mamei”.

Trump tocmai vorbea despre un plan de a oferi concediu de familie plătit, la nivel național – comentarii care au fost, evident, bine primite – dar apoi a juxtapus ideea atașamentului unei mame cu un nou-născut în contextul recentelor controverse pe tema avortului târziu și a infanticidului.

„Nu există un contrast mai mare decât imaginea frumoasă a unei mame care își ține în brațe copilul nou-născut și expunerile macabre ale națiunii noastre din ultimele zile”.

„Legislatorii din New York au aclamat cu încântare adoptarea pasajului de legislație care ar permite ca un copil să fie rupt în bucăți în uterul mamei la momentul nașterii”, a continuat Trump, referindu-se la Proiectul de Sănătate Reproductivă a statului, transformat în lege cu două săptămâni în urmă de către guvernatorul Andrew Cuomo, care a apreciat-o drept „cea mai agresivă platformă pentru egalitatea femeilor din Statele Unite”.

„Aceștia sunt bebeluși vii, frumoși, care nu vor avea niciodată șansa de a-și împărtăși iubirea și visele lor cu lumea”, a spus președintele.

„Apoi, l-am văzut pe guvernatorul din Virginia declarând că ar executa un copil după naștere”, a spus în fața Camerei tăcute, referindu-se la explicația guvernatorului Ralph Northam despre modul în care un copil născut poate fi ucis în conformitate cu legislația propusă în Virginia.

„Pentru a apăra demnitatea fiecărei persoane”, a spus Trump, „cer Congresului să adopte legislația care să interzică avortul târziu al copiilor care pot simți durere în pântecul mamei”.

Aceste cuvinte au fost întâmpinate cu mult entuziasm din partea celor mai mulți, dar în timp ce camera panorama sala, contrastul dintre parlamentarii care erau în picioare aplaudând și femeile în alb așezate și indiferente a fost desăvârșit.

Continue reading Tribuna.us

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.