Din teologia lui Andrei Croitoru

Păcat, mare păcat de predicatorul Andrei Croitoru! Se pare că începuse bine, a demascat cum s-a priceput și el (și cu cât a stiut): ereziile carismatismului, metodele psihologice uzitate în general de bisericile seeker-sensitive, etc. Dar totuși, așa cum a făcut-o (mai stângaci, mai cu puțin prea mult tupeu pentru vârsta și pregătirea lui), a făcut-o totuși, spre deosebire de marea majoritate a pastorilor români care-și dorm somnul “discernământului” spiritual.

Dar, din păcate, Croitoru falimentează DEZASTRUOS în câteva puncte (nu multe, ci puține), dar puncte cheie, ale discernământului spiritual pe care ar trebui să-l aibă OBLIGATORIU un apologet evanghelic astăzi.

Că să vă convingeți 100% că am dreptate, măcar asupra endorsării publice făcute de Croitoru pentru teologia lui Karl Barth, există posibilitatea de a citi în limba română, ceea ce a spus despre teologia (NEO)liberală a lui KARL BARTH, regretatul mare gânditor evanghelic FRANCIS A. SCHAEFFER!
Francis Schaffer a fost un teolog și un apologet evanghelic adevărat, de calibru internațional (nu ca și Andrei Croitoru, alias “Pinocchio calvinist de România” care minte cu un tupeu halucinant despre veridicitatea conținutului articolelor lui Paul Dan).

Francis Schaeffer a fost un teolog și apologet de referință al perioadei contemporane, care nu cred că mai are nevoie de nici o prezentare. El a cunoscut foarte bine liberalismul teologic și neoliberalismul! În revista apologetică “Sabia și mistria”, nr. 4, (Editura Agape, Făgăraș), de la pag. 3 la pag. 23, este redat discursul lui Schaeffer din 1950 de la conferința sa ținută la congresul Consiliului Internațional al Bisericilor Creștine (din Geneva, Elveția). Acolo Francis Schaeffer a DEMASCAT genial, în lumina Bibliei, teologia (dialectică) a lui Karl Barth, teologie numită și “Barthism”, care împreună cu teologia ucenicilor lui Karl Barth și cea a teologilor de la Lund formează așa numita teologie NEO-MODERNĂ sau NEO-ORTDOXIA.

Cine dorește îi pot trimite gratis PDF-ul conținutul acestei conferințe pe email. Postați vă rog într-un comentariu o adresă de email unde să vă trimit!

____________________

Sursa: https://ioan8.wordpress.com/2017/11/26/alchimistul-spiritual-andrei-croitoru-complice-la-crislam-si-la-erezii-partea-ii/

foto – FRANCIS A. SCHAEFFER (1912-1984)

One thought on “Din teologia lui Andrei Croitoru

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.