INTERVIU – Prof. Marius C. Cimpoae împreună cu pastorul Cristian Florea

IMG_1880-150x150 Cristian Florea  – fost preot ortodox, președintele Asociației Internaționale a Preoților Convertiți –  în vizită la BISERICA BAPTISTĂ GERMANĂ din TIMIȘOARA

Rep. Marius Cimpoae: Vă rog să dați câteva informații despre data la care s-a înființat Asociația și care sunt obiectivele și acțiunile Aociației?

Cristian Florea: Din anul 2010, cu prilejul botezului unui fost călugăr ortodox de la Baia Mare, am înființat Asociației Internaționale a Preoților Convertiți – 11 preoți ortodocși care în ultimii ani ne-am întors la Dumnezeu. Am înființat această Asociație tocmai pentru că vrem să avem o viziune unitară, vrem să avem aceleași obiective împreună, vrem să ne cunoaștem mai bine și știm că împreună putem să fim o forță pentru evanghelizarea țării noastre, pentru evanghelizarea poporului nostru român. Uitându-mă în isstorie, am văzut că atunci când preoții s-au întors la Dumnezeu au provocat în țările lor adevărate mișcări de reformă spirituală.

După cum se cunoaște, tot din istorie, reforma spirituală s-a oprit undeva la granița dintre Ungaria și România. Un pic a trecut în perioada sec. XVI și sec. XVII, când românii din Ardeal, din Transilvania, și chiar a fost o tentativă de -a forma o Biserică refomată română, însă n-a avut un ecou atât de puternic în reforma din evul mediu în sufletul poporului nostru român. Și am văzut că noi românii avem nevoie de o reformă spirituală. Toate popoarele și țările vest-apusene care au beneficiat de o reformă spirituală au cules roadele unei reforme spirituale. Și noi românii, din punct de vedere spiritual, n-am avut parte de o așa întoarcere în masă la Dumnezeu și știu din istorie că preoții au lucrat în sensul acesta. Și noi, preoții, de aceea ne-am constituit într-o Asociație a preoțilr convertiți, tocmai de aceea ca să lucrăm pentru principiilor și ideilor reformiste și pentru promovarea de reforme spirituale în România.

Obiectivele Asociației, mai întâi și mai întâi, sunt de evanghelizare a poporului român. Participăm la multe evenimente evanghelistice și apoi de misiune în sânul Bisericii Ortodoxe. Avem o acțiune prin care vrem să pătrundem în sructura ierarhică, să găsim acei preoți sinceri care cu adevărat vor să-L slujească pe Dumnezeu, să li-L prezentăm cu adevărat pe Dumnezeu, să prezentă m adevărul și să-i chemăm să vină la credință. În această direcție avem un proiect “Coletul poștal parohial“. Include mai multe cărți care vorbesc specific și direct lumii ortodoxe și sunt luate datinile, obiceiurile, învățăturile bisericii ortodoxe, însă prezentate din punct de vedere biblic.

Urmăriți interviul VIDEO:

Sursa: http://harul-tm.ro/interviu-pastor-cristian-florea

Advertisements

One thought on “INTERVIU – Prof. Marius C. Cimpoae împreună cu pastorul Cristian Florea

  1. Pingback: Asociația preoților convertiți din România – Revista ARMONIA – Saltmin Media

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.